Κοσμος

Γυναίκα γλύτωσε από επίθεση αρκούδας χτυπώντας τη στη μύτη

Το ζώο θανατώθηκε από τους υπεύθυνους άγριας ζωής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαύρη Αρκούδα
Μαύρη Αρκούδα - Φωτογραφία Αρχείου © Unsplash

Επίθεση αρκούδας σε γυναίκα στην Ουάσινγκτον - Η θανάτωση του άγριου ζώου - Φυλακίστηκαν τα δύο μικρά της

Μια γυναίκα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον επέζησε από επίθεση αρκούδας το Σάββατο, αφού χτύπησε το ζώο στη μύτη. Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα έβγαζε έξω τον σκύλο της στην πόλη Λέβενγουορθ, στο κέντρο της πολιτείας και δέχθηκε επίθεση από μια ενήλικη θηλυκή μαύρη αρκούδα.

Μετά από πάλη με το άγριο ζώο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι υπεύθυνοι της άγριας ζωής εντόπισαν και σκότωσαν την αρκούδα και αιχμαλώτισαν δύο μικρά. Ο Rich Beausoleil, βιολόγος στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό KING-TV ότι η αρκούδα αιφνιδίασε τη γυναίκα.

«Δεν την είδε να έρχεται, οπότε δεν μπορούσε να αμυνθεί, να κουνήσει τα χέρια της, ξέρετε, να φωνάξει στην αρκούδα, να κινηθεί απειλητικά προς αυτήν», δήλωσε ο Beausoleil. «Αυτά είναι τα πράγματα που συνήθως λέμε στους ανθρώπους να κάνουν».

Η αρκούδα έριξε τη γυναίκα στο έδαφος, είπε ο Beausoleil, και ακολούθησε πάλη. «Αν η αρκούδα σας ρίξει κάτω, τότε ναι, η λύση σας είναι να παλέψετε», δήλωσε στο KING-TV.

«Ήταν απλά ένστικτο γι' αυτήν. Απλά γύρισε και την χτύπησε κατευθείαν στη μύτη». Η γυναίκα υπέστη τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή της. Το WDFW δήλωσε ότι μετά την επίθεση:

«Οι αξιωματικοί με τη χρήση ενός σκύλου καρέλιαν εντόπισαν και σκότωσαν την ενήλικη μαύρη αρκούδα κοντά στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό αργότερα το ίδιο πρωί. Επιπλέον, δύο μικρά αρκουδάκια, ηλικίας περίπου εννέα μηνών, αιχμαλωτίστηκαν, αξιολογήθηκαν και μεταφέρθηκαν σε εγκατάσταση αποκατάστασης άγριων ζώων PAWS».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ