Κοσμος

Οι ακτιβιστές της Just Stop Oil μπλόκαραν τη θρυλική Abbey Road και πόζαραν ως Beatles (βίντεο)

Λίγες μέρες πριν πέταξαν ντοματόσουπα σε πίνακα του Βαν Γκόγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oι ακτιβιστές της Just Stop Oil στην Abbey Road
Oι ακτιβιστές της Just Stop Oil στην Abbey Road © Just Stop Oil

Νέα παρέμβαση της Just Stop Oil στο Λονδίνο - Αυτή την φορά στην Αbbey Road

Oι ακτιβιστές της οργανώσης κατά της εξορύξης και χρήσης πετρελαίου «Just Stop Oil» απέκλεισαν σήμερα τη διάσημη διάβαση της Abbey Road.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, τέσσερις ακτιβιστές της ομάδας διέσχισαν τη διάβαση που αποτέλεσε το εξώφυλλο για το άλμπουμ των Beatles του 1970. Στη συνέχεια, προχώρησαν κόλλησαν στο δρόμο, απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σε ανακοίνωση της Met Police αναφέρεται: «Είμαστε ενήμεροι για τους διαδηλωτές του Just Stop Oil στην Abbey Road, NW8, οι οποίοι μπλοκάρουν το δρόμο και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών δυο ακτιβίστριες πήγαν στην Εθνική Πινακοθήκη και πέταξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα Heinz στον διάσημο πίνακα του 1888, εκτιμώμενης αξίας 84,2 εκατομμυρίων δολαρίων, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.

H Αbbey Road είναι διάσημη για από τις  πλέον χαρακτηριστικές φωτογραφίες στην ιστορία της μουσικής αφού εκεί αποθανατίστηκαν τα τέσσερα μέλη των Beatles (Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον, Ρίνγκο Σταρ) να διασχίζουν μια διάβαση πεζών. Η φωτογραφία αυτή κόσμησε το εξώφυλλο του άλμπουμ «Αbbey Road» που κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου 1969.

Τα τέσσερα «σκαθάρια» συγκεντρώθηκαν το πρωί της 8ης Αυγούστου στα στούντιο της ΕΜΙ στην οδό Άμπεϊ για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης. Την περίοδο εκείνη ηχογραφούσαν το 11ο στούντιο άλμπουμ τους που έμελλε να είναι το προτελευταίο της σύντομης αλλά μεστής καριέρας τους.



ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ