Κοσμος

«Welcome to Britaly»: Το σκίτσο του Economist με τη «Ρωμαία» Λιζ Τρας εξόργισε την Ιταλία

Διαμαρτυρία του πρεσβευτή της χώρας στη Βρετανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Welcome to Britaly: Οργή στην Ιταλία για τη σύγκριση με τη Βρετανία
Το σκίτσο του Economist

Γκρίνια των Ιταλών για το «Welcome to Britaly» του Economist 

Για αναβίωση ξεπερασμένων στερεοτύπων κατηγόρησε τον Economist ο πρέσβης της Ιταλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή το εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού, η οποία επικεντρώνεται στον πολιτικό χάος στη Βρετανία. 

Η Λιζ Τρας, όπως φαίνεται και στο σκίτσο, φοράει περικεφαλαία, κρατάει μια πίτσα για ασπίδα και ένα πιρούνι με μακαρόνια αντί για ακόντιο. Το εβδομαδιαίο έντυπο περιέγραψε τη Βρετανία ως μία χώρα που ταλανίζεται από «την πολιτική αστάθεια και το χαμηλό επίπεδο ανάπτυξης καταλήγοντας υποταγμένη στις αγορές» και θύμισε στους αναγνώστες του ότι το 2012 η Τρας είχε χρησιμοποιήσει την Ιταλία ως παράδειγμα προς αποφυγήν λόγω του «διογκωμένου δημόσιου τομέα, της χαμηλής ανάπτυξης και της χαμηλής παραγωγικότητας» της. 

Ο πρέσβης της Ιταλίας στο Λονδίνο, Ίνιγκο Λαμπερτίνι, στηλίτευσε το περιοδικό, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς» εμπνεύστηκε «από τα πιο τετριμμένα στερεότυπα» για την Ιταλία. 

«Αν και η μακαρονάδα και η πίτσα είναι τα πιο περιζήτητα φαγητά στον κόσμο, ως η δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανική χώρα στην Ευρώπη, στο επόμενο εξώφυλλό σας θα σας υποδεικνύαμε να διαλέξετε έτσι γι’ αλλαγή κάτι από τους τομείς μας της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας ή της φαρμακοβιομηχανίας», έγραψε σε επιστολή του προς το περιοδικό ο Ιταλός πρεσβευτής, την οποία δημοσίευσε και στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY