Κοσμος

Ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα τα Harrods (βίντεο)

To νέο «χτύπημα» της «Just Stop Oil»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο: Οικολόγοι ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα το Harrods - Δείτε video
Aκτιβιστές της Just Stop Oil κοντά στα Harrod's © Just Stop Oil

Λονδίνο: Οικολόγοι ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα το Harrods

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil» ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα την πρόσοψη του γνωστού καταστήματος Harrods στο Λονδίνο, ενώ πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία στον δρόμο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε σε 24 συλλήψεις για το περιστατικό. Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε: «Οι υποστηρικτές του ‘’Just Stop Oil’’ σταμάτησαν την κυκλοφορία στο Knightsbridge του Λονδίνου και ψέκασαν με μπογιά το κτίριο του Harrods, για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

Αυτό συμβαίνει καθώς η αστυνομία έχει προβεί σε περισσότερες από 500 συλλήψεις μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, καθώς η οργάνωση «Just Stop Oil» συνεχίζει να πραγματοποιεί διάφορες δράσεις της.  

Την περασμένη Κυριακή, οι διαδηλωτές ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά έναν εκθεσιακό χώρο της Aston Martin, στο Park Lane. Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο μέλη της ομάδας Just Stop Oil έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, όταν πέταξαν δύο κονσέρβες με ντοματόσουπα Heinz στα “Ηλιοτρόπια” του Βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Μία διαδηλώτρια της ομάδας εξήγησε την πράξη τους σε ένα βίντεο, που τώρα έχει γίνει viral με εκατομμύρια views σε TikTok και Twitter.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Δεν κάναμε καμία ζημιά στον πίνακα” είπε η ακτιβίστρια Phoebe Plummer, που μαζί με την Anna Holland, πέταξαν την σούπα στον διάσημο πίνακα και στη συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στο πάτωμα της πινακοθήκης στις 14 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ