Κοσμος

ΒBC: Βρετανός παιδόφιλος θα κάνει διακοπές στην Ελλάδα λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής του

Έχει δηλώσει ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άποψη του νησιού της Κω
Βρετανός παιδόφιλος θα βρεθεί για μία εβδομάδα για διακοπές στην Κω © Pixabay / fotshot

Διακοπές στην Ελλάδα για παιδόφιλο από τη Βρετανία - Το αίτημα στο δικαστήριο και η δήλωση ενοχής για 10 αδικήματα

O Βρετανός παιδόφιλος, Μάθιου Τόμσον, αναμένεται να βρεθεί για διακοπές στην Ελλάδα, λίγο πριν το δικαστήριο αποφασίσει για την ποινή του. Ο 48χρονος κατηγορούμενος έχει δηλώσει ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών. 

Σύμφωνα με το BBC, παρότι ο παιδόφιλος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φυλάκιση, επέλεξε να βρεθεί στην Κω, όπου αναμένεται να περάσει μία εβδομάδα διακοπών. Ο Μάθιου Τόμσον έχει παραδεχθεί 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επίθεση και λήψη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών. Και αφού ο Τόμσον παραδέχθηκε την ενοχή του για τα αδικήματα στο δικαστήριο Bradford Crown την Τετάρτη, η δικηγόρος του, Γκίλιαν Μπατς, δήλωσε ότι ο πελάτης της είχε προπληρώσει τις διακοπές του στην Κω και θα ήθελε να πάει. Η Μπατς είπε ότι επρόκειτο να πετάξει την Πέμπτη για το νησί και θα επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου, ενώ πρότεινε να εμφανιστεί στην αστυνομία του Barnsley την επομένη της επιστροφής του.

Μάλιστα, η δικηγόρος είπε ότι είχε συμβουλεύσει τον πελάτη της να υπογράψει στην αστυνομία πως αναγνωρίζει ότι είναι «σεξουαλικός παραβάτης» πριν φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά την αίτηση, ο δικαστής Γκίμπσον είπε στον Τόμσον: «Έχετε δηλώσει ένοχος και φυσικά θα λάβετε τη δέουσα αναγνώριση για την ενοχή σας εν ευθέτω χρόνω όταν καταδικαστείτε. Ήσασταν με εγγύηση και δεν πρόκειται να την ανακαλέσω απλώς και μόνο επειδή ήσασταν τίμιος, ειλικρινής και παραδεχτήκατε την ενοχή σας».

Ο δικαστής δήλωσε ότι θέτει ως όρο της εγγύησης του Τόμσον να παρουσιαστεί στην αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου για να αποδείξει ότι όντως επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ