Κοσμος

Ο Tραμπ καλείται να καταθέσει σε υπόθεση που κατηγορείται για βιασμό

Ποια είναι η συγγραφέας Τζιν Κάρολ τον κατηγορεί ότι τη βίασε και τη δυσφήμισε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ: Καλείται να καταθέσει για τον βιασμό και τη δυσφήμιση της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © ΕPA Pool

Τραμπ: Καλείται να καταθέσει για τον βιασμό και τη δυσφήμιση της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να καταθέσει σχετικά με την αγωγή με την οποία κατηγορείται ότι δυσφήμισε την συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, αφού πρώτα την βίασε. 

Ο Τραμπ στις 12 Οκτωβρίου απέτυχε καθυστερήσει την ένορκη εξέτασή του από τους δικηγόρους της Κάρολ, όταν ομοσπονδιακός δικαστής παραμέρισε τα επιχειρήματα ότι μια εκκρεμής δίκη για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί τον Φεβρουάριο. Ακόμα κι αν η δίκη αναβληθεί ή ακυρωθεί εντελώς ως αποτέλεσμα της εκκρεμούς έφεσης, η Κάρολ σχεδιάζει να μηνύσει τον Τραμπ στο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον επόμενο μήνα βάσει ενός νέου νόμου που ήρε την παραγραφή των αξιώσεων για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση. Οι δικηγόροι της Κάρολ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση του Τραμπ την Τετάρτη σε αυτή τη σχεδιαζόμενη αγωγή.

Η 78χρονη Κάρολ, σε άρθρο της στο περιοδικό New York το 2019, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι τη βίασε σε ένα καμαρίνι του πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman στο Μανχάταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, μετά από μια τυχαία συνάντηση στο κατάστημα.

Ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος την εποχή που εμφανίστηκε το άρθρο, απάντησε ότι η Κάρολ έλεγε ψέματα και ότι παρακινήθηκε από χρήματα και πολιτικές σκοπιμότητες για να επινοήσει την κατηγορία. 

Η Κάρολ στην συνέχεια μήνυσε τον Τραμπ για δυσφήμιση σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ