- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα με fake news για το μεταναστευτικό
Τι αναφέρει η ανακοίνωση
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωση του, στοχοποιεί την Ελλάδα και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη
Νέα επίθεση εξαπέλυσε η Τουρκία προς την Ελλάδα ακολουθώντας την πάγια τακτική της. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ισχυρίζεται πως «η Ελλάδα ασκεί βία στους μετανάστες- ακόμα και σε γυναίκες ή παιδιά- κατάσχοντας τα ρούχα και τα χρήματά τους, χτυπώντας και πυροβολώντας τους».
Στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εσωτερικών γίνεται αρχικά αναφορά στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη «του οποίου η χώρα βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες μεταχειρίσεις μεταναστών, εφαρμόζει για άλλη μια φορά τακτικές για να χειραγωγήσει, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία».
«Γνωρίζουμε καλά πόσο απελπισμένη είναι η Ελλάδα, μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες τακτικές της Ελλάδας. Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στη συνέχεια.
«Εδώ και χρόνια» είναι «αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες της Ελλάδας», σημειώνει η Τουρκία, κάνοντας λόγο για «εικόνες και διεθνείς αναφορές που απεικονίζουν τρυπημένα σκάφη, μετανάστες που έχουν υποστεί κακοποίηση, ακόμη και πυροβολισμούς με στόχο να τους σκοτώσουν. Μόλις τον περασμένο μήνα τρύπησαν τη βάρκα μιας ομάδας μεταναστών- ήταν μέσα και μωρά-που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από τον Λίβανο. Έχοντας χάσει όλα τα τιμαλφή τους, αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο. Ο 9 μηνών Asım και ο 4χρονος αδελφός του, Abdülvahap, έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης μεταχείρισης. Τώρα, η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις, στην παγκόσμια σκηνή, για αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντιών».
Και προσθέτει: «Αν και υπήρξε έντονη πίεση στην Ελλάδα για όσα κάνει, δεν έκανε ούτε βήμα πίσω και συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατηγορώντας την Αθήνα για βία, «ακόμα και σε γυναίκες και παιδιά, με την κατάσχεση ρούχων και χρημάτων μεταναστών που αναζητούν είσοδο στη χώρα τους και κατάσχεση πολύτιμων αντικειμένων τους με παράνομο τρόπο. Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», απευθύνοντας έκκληση στην Ελλάδα «που δεν έχει δώσει ακόμη εξηγήσεις για τα πνιγμένα μωρά στο Αιγαίο, να σταματήσει τις απάνθρωπες μεταχειρίσεις κατά των μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική που οδηγεί σε θανάτους», καταλήγοντας στο ότι η Τουρκία ως χώρα έχει τηρήσει τους διεθνείς κανόνες «ακόμη και για τους παράτυπους μετανάστες χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, ακολουθώντας μια ανθρωπιστική προσέγγιση όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.