Κοσμος

Στους δρόμους με τον Ζαν Λικ Μελανσόν η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας Ανί Ερνό

Στις κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας και της κλιματικής αλλαγής στο Παρίσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανί Ερνό - Μελανσόν
Ανί Ερνό - Μελανσόν © Τwitter

Στο πλευρό του Μελανσόν η Ανί Ερνό, νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας - Το «ευχαριστώ» του επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας»

H 82χρονη Γαλλίδα συγγραφέας Ανί Ερνό, η οποία τιμήθηκε προ ημερών με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, βρέθηκε στο πλευρό του ακροαριστερού ηγέτη Ζαν Λικ Μελανσόν, στη διαδήλωση για την ακρίβεια, στις 16 Οκτωβρίου, στο Παρίσι.

Την παρουσία της στην πορεία χαιρέτησε στα social media ο ίδιος ο Μελανσόν: «Καθ'οδόν για τη διαδήλωση της 16ης Οκτωβρίου. Ευχαριστώ την Ανί Ερνό για την παρουσία της. Απέναντι στην ακρίβεια και στην έλλειψη δράσης για την κλιματική αλλαγή, είμαστε εδώ!».

Η Ανί Ερνό στηρίζει τον Μελανσόν εδώ και πολλά χρόνια και βρέθηκε στο πλευρό του όταν ήταν υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία το 2017. Στην προεδρική εκλογή του 2022, όταν ήταν ξανά υποψήφιος, είχε μάλιστα γράψει επαινετικό άρθρο υπέρ του Μελανσόν σε γαλλική ιστοσελίδα. «Για μένα μόνο ο Ζαν Λικ Μελανσόν έχει σχέδιο για την ισότητα ανδρών και γυναικών», έγραφε και ανέφερε συγκεκριμένα την πρότασή του να δαπανηθεί 1 δισ. ευρώ «για να ξεριζωθεί η βία εναντίον των γυναικών» καθώς και για να πληρώνονται οι άνδρες για άδεια ίσης διάρκειας με την άδεια μητρότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μελανσόν είχε αντιμετωπίσει προσφάτως προβλήματα προ μηνών για τον βουλευτή του Αντριέν Κατνάν ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα κομματικά αξιώματα αφού παραδέχθηκε ότι χαστούκισε τη σύζυγό του, Σελίν. 

Ο 71χρονος Μελανσόν, που είχε ποντάρει πολλά στο ανερχόμενο άστρο του Κατνάν, κατηγόρησε την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης για κυνήγι μαγισσών και ζήτησε να αφήσουν ήσυχο το ζευγάρι. Ο Μελανσόν χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το να ασκεί κανείς ενδοοικογενειακή βία, ταυτόχρονα όμως επαίνεσε την «αξιοπρέπεια και το θάρρος» του Κατνάν. Το τελευταίο σχόλιο αναφερόταν, προφανώς, στην επιλογή του 32χρονου να μιλήσει δημοσίως για τα περιστατικά και να αναλάβει τις συνέπειες, αλλά οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μελανσόν δεν έχασαν την ευκαιρία να τον κατηγορήσουν ως απολογητή της ενδοοικογενειακής βίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ