Κοσμος

Νέες επιθέσεις με drones - καμικάζι στο Κίεβο από τη Ρωσία

Τουλάχιστον τρεις οι εκρήξεις σύμφωνα με τις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPΑ Pool

Ουκρανία: Έκρήξεις στο Κίεβο- Πλήγματα με drone-καμικάζι, λένε οι αρχές

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί, γύρω στις 6:30-7:00 τοπική ώρα, αναφέρουν τα διεθνή μέσα. 

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Shevchenkivskyi. Όπως είπε, πολλές πολυκατοικίες έχουν υποστεί ζημιές. «Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασε φωτιά σε ένα μη κατοικήσιμο κτίριο στην περιοχή Shevchenkiv του Κιέβου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εργάζονται στο σημείο. Αρκετες κατοικίες υπέστησαν ζημιές. Οι γιατροί βρίσκονται στο σημείο», έγραψε σε ανάρτησή του. 

Επικαλούμενη τον Αντρέι Γέρμακ, τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου Ζελένσκι, η εφημερίδα Kyiv post επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ουκρανικού στρατού, τα «drones καμικάζι» είναι φθηνότερα και λιγότερο εξελιγμένα από τους πυραύλους, αλλά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο να προκαλούν ζημιές σε στόχους στο έδαφος. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για αρκετές ώρες και να κάνουν κύκλους πάνω από πιθανούς στόχους πριν πετάξουν σε εχθρικά στρατεύματα, οπλισμό ή κτίρια και εκραγούν κατά την πρόσκρουση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ