Κοσμος

Ο ακροδεξιός Λορέντσο Φοντάνα εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής στην Ιταλία

Έχει χαρακτηρίσει την άμβλωση «πρώτη αιτία γυναικοκτονίας στον κόσμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λορέντσο Φοντάνα
Λορέντσο Φοντάνα © EPA / DANIEL DAL ZENNARO

Ιταλία - Λορέντσο Φοντάνα: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής - Οι ακραίες θέσεις του αντιπροέδρου της Λέγκα

Ο Λορέντσο Φοντάνα, αντιπρόεδρος της Λέγκα, εξελέγη πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, καθώς πριν από λίγο στην επίσημη καταμέτρηση, η οποία συνεχίζεται, ανακοινώθηκε πως συγκέντρωσε ήδη 201 από τις συνολικά 400.

Ο Λορέντσο Φοντάνα είναι 42 ετών και θεωρείται από τα πιο ακραία στελέχη της Λέγκα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει, στην πρώτη κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, υπουργός ευρωπαϊκών θεμάτων και αρμόδιος για θέματα που αφορούν τις ιταλικές οικογένειες. Από το 2009 μέχρι το 2018 ήταν ευρωβουλευτής, πάντα με το κόμμα της Λέγκα.

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής, έχει χαρακτηρίσει την άμβλωση «πρώτη αιτία γυναικοκτονίας στον κόσμο» ενώ αντιτάχθηκε στην ψήφιση των συμφώνων συμβίωσης και στην εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα ιταλικά σχολεία. Αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει δηλώσει ότι «αποτελεί σημείο αναφοράς για όποιον πιστεύει σε ένα μοντέλο κοινωνίας με μια σαφή ταυτότητα».

Όπως έγραψε, τέλος, στο Twitter ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση) Κάρλο Καλέντα, ο Φοντάνα, το 2016, είχε στείλει ευχετήριο βίντεοσκοπημένο μήνυμα στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ