- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζονται οι απεργίες στα διυλιστήρια της Γαλλίας - Ουρές στα πρατήρια για λίγη βενζίνη (βίντεο)
Η κυβέρνηση απειλεί με περαιτέρω επιτάξεις
Παραλύει η Γαλλία από την απεργία στα διυλιστήρια - Ουρές και καβγάδες στα πρατήρια - Οι προθέσεις της κυβέρνησης
Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίσσονται σε πρατήρια καυσίμων στη Γαλλία, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια και τις αποθήκες των TotalEnergies και Esso-ExxonMobil.
Αρκετά πρατήρια έχουν μείνει χωρίς βενζίνη, ενώ σε άλλα σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων από οχήματα που θέλουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πολλοί οδηγοί από τη Γαλλία αναζητούν ανεφοδιασμό σε όμορες χώρες, όπως το Βέλγιο.
Βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καταγράφουν τους καβγάδες που σημειώνονται μεταξύ των οδηγών για λίγη βενζίνη.
Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναγκάσει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους σε εγκατάσταση αποθήκευσης της TotalEnergies, καθώς το συνδικάτο CGT και η εταιρεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για τους μισθούς.
«Αν χρειαστεί θα λάβουμε μέτρα για να άρουμε τον αποκλεισμό των διαθέσιμων προμηθειών στην αποθήκη της Δουνκέρκης», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Ανιές-Πανιέ Ρινασέρ και πρόσθεσε «ωστόσο, ελπίζω ότι ακόμη και σήμερα θα εξελιχθούν τα πράγματα ανάμεσα στο CGT και την Total».
Cette nuit, si vous vouliez faire le plein d’essence dans les Hauts De France. ⛽️#Carburant #Praud #Essence #BFMTV #France pic.twitter.com/eH8uGM6E79
— Laffranchi (@SamaritainSM) October 6, 2022
Οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στην εταιρεία και τους επικεφαλής του συνδικάτου έγιναν χθες, Τετάρτη, αλλά απέτυχαν να καταλήξουν σε άρση του αδιεξόδου και εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που επηρεάζουν τέσσερα διυλιστήρια και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Δουνκέρκη, συνεχίζονται.
Η TotalEnergies αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις για την ύπαρξη συνομιλιών για το μισθολογικό με όλα τα συνδικάτα, καθώς συνεχίζονται οι διάφοροι αποκλεισμοί εγκαταστάσεων.
Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβάλει ένα εφάπαξ μπόνους στο εργατικό της δυναμικό.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε παράλληλα σήμερα στον ραδιοσταθμό RTL ότι η TotalEnergies έχει «την δυνατότητα και άρα το καθήκον» να αυξήσει τους μισθούς και σημείωσε ότι η εταιρεία «άργησε» να αρχίσει συνομιλίες με τα συνδικάτα αφού αποκόμισε μεγάλα κέρδη.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος του CGT στην Esso France δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των οποίων έχουν αποκλειστεί δύο διυλιστήρια θα συνεχιστούν.
Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν μειώσει την παραγωγή βενζίνης της Γαλλίας άνω του 60%, ακόμη ένα στα τρία πρατήρια βενζίνης εξακολουθεί να δυσκολεύεται για να εξασφαλίσει προμήθειες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.