Κοσμος

Στις 6 Μαΐου του 2023 η στέψη του Bασιλιά Καρόλου της Αγγλίας

Τι προβλέπει επιγραμματικά η διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου 2023 η επίσημη τελετή για τη στέψη
Ο Βασιλιάς Κάρολος © ΕPA/Justin Dave

Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου 2023 η επίσημη τελετή για τη στέψη

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η στέψη του Βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Η τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου και θα διεξαχθεί από τον επικεφαλή της Αγγλικάνής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ. Στην τελετή ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα στεφθεί μαζί με τη Βασιλική Σύζυγο του, την Καμίλα.

Η στέψη του νέου ηγεμόνα πραγματοποιείται παραδοσιακά μερικούς μήνες μετά την Άνοδο στο θρόνο, για να αφήσει μεν χρόνο για την προετοιμασία που απαιτείται για τη διοργάνωση της Τελετής, αλλά και μετά από μια περίοδο εθνικού και βασιλικού πένθους.

Η «Operation Golden Orb» (Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα) προβλέπει ότι η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Βρετανίας θα μειωθεί δραματικά σε διάρκεια. Η τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ διήρκεσε πάνω από 3 ώρες και η τωρινή πρόκειται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

Μάλιστα, δραματική θα είναι και η μείωση της λίστας των καλεσμένων, αφού η αρχική προέβλεπε 8.000 προσκλήσεις και η DailyMail αναφέρει ότι η τωρινή δεν θα ξεπερνάει τους 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και ηγέτες άλλων κρατών να μην δίνουν το παρών.

Επιπλέον, το dress code θα είναι τόσο αυστηρό, με τους περισσότερους να αναμένεται να φορέσουν απλά κοστούμια και όχι επίσημες στολές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ