- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Τουρκία τάσσεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
Άλλαξε στάση μετά την απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων
Την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας έναντι στο Ισλαμικό Κράτος και τους μαχητές του μετά την απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η στάση μας έχει τώρα αλλάξει. Η διαδικασία που θα ακολουθήσει θα είναι εντελώς διαφορετική», δήλωσε ο κ. Ερντογάν εννοώντας ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στον στρατιωτικό συνασπισμό εναντίον της οργάνωσης.
«Όπως γνωρίζετε, ένα σχέδιο εντολής θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο και θα συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Μόλις ψηφιστεί, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Η εντολή θα δίνει την άδεια για την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι μέχρι προ ημερών, η τουρκική κυβέρνηση αρνείτο να συμμετάσχει στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ι.Κ., ο οποίος άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία, διότι η οργάνωση κρατούσε 46 Τούρκους ομήρους.
Οι όμηροι ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι το προηγούμενο Σάββατο και έκτοτε η Τουρκία άλλαξε στάση, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για τα πρώτα αεροπορικά πλήγματα του συνασπισμού και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «είναι έτοιμη να παράσχει κάθε υποστήριξη, περιλαμβανομένης πολιτικής και στρατιωτικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.