Κοσμος

O Ερντογάν τώρα καλεί, μέσω Ευρώπης, την Ελλάδα για διάλογο «με βάση το διεθνές δίκαιο»

«Από την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο», τόνισε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ΕPA Pool

Ο Ερντογάν ζητά διάλογο «με βάση το Διεθνές Δίκαιο»

Περί επίλυσης των διαφωνιών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, έκανε σήμερα λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας ωστόσο εκ νέου την Ελλάδα για άδικες και παράνομες ενέργειες.

«Στην πραγματικότητα, κάθε εξέλιξη στον κόσμο αποκαλύπτει το γεγονός ότι η Τουρκία είναι απαραίτητη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή περιοχή», δήλωσε ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μετά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στην τσεχική πρωτεύουσα Πράγα για να συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας για να μεταφέρει τις απόψεις, τις συνεισφορές και τις εκτιμήσεις της Τουρκίας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη όσον αφορά στην ειρήνη και την ασφάλεια, την ενέργεια, το κλίμα και την οικονομία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ότι είχε συναντήσεις και με αρκετούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Αρμένιου πρωθυπουργού, Νικόλ Πασινιάν. Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της Πράγας επαίνεσαν τον μεσολαβητικό ρόλο της Άγκυρας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Επιπλέον, εξαπέλυσε εκ νέου κατηγορίες κατά της Ευρώπης για την πολιτική της σε σχέση με Ρωσία.

«Το άκουσα από τους ηγέτες στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Πράγας: “Πώς θα περάσουμε αυτόν τον χειμώνα”… Όλοι συζητούν γι’ αυτό. Είπα, “δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα”» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Οι ηγέτες σκέφτονταν μόνο τη στιγμή. Δυστυχώς, δεν αξιολόγησαν με κοινή λογική τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ