Κοσμος

Ο Έντι Ράμα ανασκευάζει τις δηλώσεις περί «λαθρεμπορίου εμβολίων» για τον κορωνοϊό

Είχε μιλήσει για μυστική συμφωνία Αλβανίας - ιταλικού ΥΠΕΞ παρά την απαγόρευση της Pfizer

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναδίπλωση από τον Έντι Ράμα - Είχε κάνει λόγο για λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τη συνεργασία Αλβανίας - Ιταλικού ΥΠΕΞ και μυστικών υπηρεσιών.
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μετά τις δηλώσεις περί λαθρεμπορίου εμβολίων στην πρώτη φάση της πανδημίας © EPA/Andrej Cukic

Αναδίπλωση από τον Έντι Ράμα - Είχε κάνει λόγο για λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τη συνεργασία Αλβανίας - Ιταλικού ΥΠΕΞ και μυστικών υπηρεσιών.

Σε δύσκολη θέση φαίνεται να περιήλθε ο Έντι Ράμα, μετά τις δηλώσεις του περί «λαθρεμπορίου εμβολίων» κατά της Covid-19 στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επανήλθε στη χθεσινή του δήλωση, σύμφωνα με την οποία «με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, στην πρώτη φάση της πανδημίας κορωνοϊού, ο ίδιος έκανε λαθρεμπόριο εμβολίων, για να μπορέσει να σώσει ανθρώπινες ζωές στη χώρα του».

«Μένω άναυδος από το ότι μια δήλωσή μου η οποία αφορούσε έναν συμβολικό αριθμό εμβολίων, που μας χάρισε η Ιταλία κατά την πιο σκοτεινή περίοδο της πανδημίας, μπορεί να προσφέρει έμπνευση για να εκλάβει σοβαρά, κανείς, τη λέξη λαθρεμπόριο, την οποία χρησιμοποίησα για να περιγράψω, αστειευόμενος, μια αδελφική συνεργασία. Συνεργασία που έσωσε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Ράμα.

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να αποσαφηνίσω ότι τα όσα δημοσίευσε χθες ο Τύπος, από την παρέμβαση μου στο Μπέργκαμο, η οποία αφορούσε την αποστολή εμβολίων από την Ιταλία, αποτελεί ξεκάθαρα ένα “παράδοξο”, το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευθεί, σε καμία περίπτωση, απομονώνοντας μια λέξη που χρησιμοποίησα θέλοντας να αστειευθώ», πρόσθεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ