Κοσμος

Στις Φιλιππίνες βγήκαν 433 νικητές σε τζακποτ λοτταρίας

Η πιθανότητα είναι 1 στο σχεδόν άπειρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φιλιππίνες για τους 433 νικητές σε τζακποτ λοτταρίας και τους "περίεργους" αριθμούς
Φιλιππίνες - Λοταρία © ΕPA Pool

Φιλιππίνες: 433 νικητές σε τζακποτ λοτταρίας.

Έκπληξη αλλά και πολλές υποψίες προκάλεσε η είδηση πως στο Grand Lotto των Φιλιππίνων με κέρδη 4εκατ. δολαρίων βρέθηκαν 433 νικητές και μάλιστα με τους αριθμούς που συνθέτουν τα χρυσά δελτία να παρουσιάζουν μια περίεργη ακολουθία.

Ήδη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κόκο Πιμεντέλ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα «για τα ύποπτα αποτελέσματα” ενώ ένας ειδικός είπε στο BBC πως με την υπόθεση πως τα δελτία ανέρχονται σε περίπου 10.000.000 η πιθανότητα να βγουν τόσοι πολλοί νικητές είναι “1 στο 1...ακολουθούμενο από 1.224 μηδενικά»!

«Δεν ξέρω καν πως μπορεί να ονομάζεται αυτός ο αριθμός αφού είναι τόσο μεγάλος. Ο αριθμός των μορίων στο γνωστό σύμπαν έχει 80 μηδενικά» δήλωσε ο Γκουίντο Ντέιβιντ, καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων.

Σημειώνεται πως οι αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν μια ακολουθία στην οποία όλοι μπορούσαν να διαιρεθούν με το εννέα (9, 18, 27, 36, 45, 54). Όσοι δοκιμάζουν την τύχη τους με το Grand Lotto καλούνται να επιλέξουν έξι αριθμούς από 1 έως το 55 και για να κερδίσουν το τζακποτ θα πρέπει να πετύχουν και τους έξι αριθμούς που κληρώθηκαν.

Την Κυριακή, ο γενικός διευθυντής του Φιλιππινέζικου Φιλανθρωπικού Γραφείου Κλήρωσης (PCSO), δήλωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες και τόνισε ότι οι άνθρωποι στις Φιλιππίνες τείνουν να στοιχηματίζουν σε ακολουθίες αριθμών. Επίσης, η υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες με τα τυχερά δελτία και δημοσιοποιήθηκαν βίντεο με τους νικητές να παραλαμβάνουν τα χρήματα που κέρδισαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ