Κοσμος

Επίθεση από χάκερ στην έδρα Ferrari - Διαθέσιμα στο internet απόρρητα έγγραφα

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αφορούν την Formula 1

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυβερνοεπίθεση στην Ferrari
Ferrari © ΕPA Pool

Κυβερνοεπίθεση στην Ferrari - Στο διαδίκτυο απόρρητα έγγραφα - Η ανακοίνωση της εταιρίας

Η έδρα της Ferrari δέχθηκε επίθεση από χάκερ, που χρησιμοποίησαν το κακόβουλο λογισμικό ransomware. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, απόρρητα έγγραφα, όπως μεταξύ άλλων εσωτερικά έγγραφα, στοιχεία με δεδομένα και εγχειρίδια επισκευής, συνολικού μεγέθους σχεδόν 7 GB είναι διαθέσιμα στο internet και μπορεί ο καθένας να τα αποθηκεύσει ελεύθερα στον υπολογιστή του.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στα έγγραφα που διέρρευσαν περιλαμβάνονται και πολύτιμα, όσο και άκρως απόρρητα, στοιχεία και δεδομένα από την ομάδα της Formula 1. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ζημιά θα είναι τεράστια. Την «ευθύνη» για την κυβερνοεπίθεση ανέλαβε η Cybergang RansomEXX.

Ωστόσο, η Ferrari, με ανακοίνωση που διένειμε μέσω e-mail, ξεκαθαρίζει ότι δεν έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Αναγνώρισε τη διαρροή, αλλά επεσήμανε ότι «δεν έχει στοιχεία για παραβίαση των συστημάτων της ή ransomware και ενημερώνει ότι δεν υπήρξε διακοπή των εργασιών και των λειτουργιών της. Η εταιρία εργάζεται για τον εντοπισμό της πηγής του συμβάντος και θα εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ferrari εμπλέκεται σε τέτοιου είδους επίθεση. Στο παρελθόν, το cybergang Everest είχε «χτυπήσει» την Speroni spa, μια εταιρεία που προμηθεύει εξαρτήματα για σπορ αυτοκίνητα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ