Κοσμος

Ο Ερντογάν επιμένει στα fake news: Συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο για τα «τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο»

Η τουρκική πλευρά επικαλείται πληροφορίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλάνο που σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, προέρχεται από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πλάνο που σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, προέρχεται από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος © Anadolu Agency

Τουρκία: Υπουργικό συμβούλιο με θέμα τα fake news για τεθωρακισμένα σε Σάμο και Λέσβο.

Υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα υπό τον Ταγίπ Ερντογάν θα συνεδριάσει σήμερα την ώρα που μεγαλώνει το κλίμα εθνικού συναγερμού με fake news ότι ελληνικά αρματαγωγά αποβιβάζουν τεθωρακισμένα άρματα μάχης στη Σάμο και τη Λέσβο.

Η Εθνοσυνέλευσης της 1ης Οκτωβρίου πλησιάζει με την τουρκική κυβέρνηση να επισκιάζει το φλέγον θέμα της οικονομίας και τις «απειλές Ερντογάν» ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια παρά τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό. Την ίδια ώρα «οι ελληνικές προκλήσεις» κυριαρχούν στα Μέσα της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, το πρακτορείο Anadolu υποστηρίζει πως «οι δραστηριότητες της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου» και συντηρεί το θέμα εξοπλισμού των νησιών.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως η τουρκική πλευρά επικαλείται πληροφορίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV για να υποστηρίξει τη θέση πως παραδόθηκαν 23 ελληνικά τεθωρακισμένα στη Λέσβο και 18 στη Σάμο που προορίζονταν για την Αλεξανδρούπολη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ