Κοσμος

Υποψήφιος του κόμματος των Αδελφών της Ιταλίας υμνούσε τον Χίτλερ

Η Τζόρτζια Μελόνι τον έπαυσε αλλά πολλοί δεν έχουν πειστεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποψήφιος των Αδελφών της Ιταλίας υμνούσε τον Χίτλερ
Ιταλία © ΕPA Pool

Ιταλία: Υποψήφιος του κόμματος των Αδελφών της Ιταλίας υμνούσε τον Χίτλερ. 

Υποψήφιος βουλευτής της άκρας δεξιάς στον Ακράγαντα της Σικελίας, ο Καλότζερο Πιζάνο, βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης, πέντε ημέρες πριν από τις ιταλικές γενικές εκλογές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κεντροαριστερού υποψήφιου Πέπε Προβεντσάνο και με άρθρο της εφημερίδας La Repubblica, o Πιζάνο στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει στο διαδίκτυο τον Αδόλφο Χίτλερ «ένα μεγάλο πολιτικό» ενώ είχε επίσης γράψει ότι «στηρίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν».

«Τι θα πούνε τώρα; Πρόκειται για αστεία; Η φασιστική φλόγα στο σύμβολο του κόμματος, οι φασίστες στα ψηφοδέλτια. Πράγματι, είναι αλήθεια ότι “οι βαθιές ρίζες δεν παγώνουν ποτέ”», έγραψε ο Προβεντσάνο.

Η πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης Ρουθ Ντουρεγκέλο αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο, να επιτραπεί να γίνει μέλος του επόμενου κοινοβουλίου ένα άτομο το οποίο υμνεί τον Χίτλερ». «Το είπα στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω: δεν μπορεί να δίνονται ευκαιρίες σε όσους εξυμνούν το μίσος», πρόσθεσε η Ντουρεγκέλο.

Το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας απάντησε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «ο Πιζάνο παύεται των καθηκόντων του. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και αφορά και τον ρόλο του ως περιφερειακού συντονιστή στην περιοχή του Ακράγαντα και ως μέλους της εθνικής διεύθυνσης του κόμματος».

Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι τόνισε επίσης ότι «ο Πιζάνο δεν εκπροσωπεί τα Αδέλφια της Ιταλίας σε κανένα επίπεδο, ενώ του απαγορεύθηκε και να χρησιμοποιεί το κομματικό σύμβολο».

«Πριν από χρόνια έγραψα εντελώς λανθασμένα πράγματα. Ζητώ συγνώμη από όσους αισθάνθηκαν να προσβάλλονται από τις αναρτήσεις μου, τις οποίες τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, θεωρώ αναξιοπρεπείς» απάντησε ο ίδιος ο Καλότζερο Πιζάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ