Κοσμος

Η πλούσια ιστορία του κιλλίβαντα που μετέφερε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ (βίντεο)

Πότε χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά - Γιατί τον τραβούν 142 ναύτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κιλλίβαντας με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και οι 142 ναύτες
Ο κιλλίβαντας με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και οι 142 ναύτες © EPA/Wo1 Rupert Frere/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο κιλλίβαντας που μετέφερε το φέρετρο της - Η ιστορία πίσω από την άμαξα.

Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ο κιλλίβαντας πάνω στον οποίο τοποθετήθηκε το φέρετρο, συγκέντρωσε τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της νεκρικής πομπής σήμερα Δευτέρα (19/9).

Όπως μετέδωσε το BBC, η συγκεκριμένη επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν. Η συγκεκριμένη άμαξα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην κηδεία της βασίλισσας Βικτώριας το 1901.

64 χρόνια μετά ο κιλλίβαντας βγήκε εκ νέου στους δρόμους του Λονδίνου για να μεταφέρει το φέρετρο με τη σορό του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Γιατί ο κιλλίβαντας συνοδεύεται από 142 ναύτες

Οι εικόνες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ δεν σταματούν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Την άμαξα συνοδεύουν 142 ναύτες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια σχοινιά για να τραβήξουν την άμαξα μέσα στο κάστρο του Ουίνσδορ.

Ο κιλλίβαντας ζυγίζει σχεδόν 3 τόνους. Οι ναύτες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην κηδεία της βασίλισσας Βικτωρίας, καθώς τα άλογα που τραβούσαν την άμαξα τρόμαξαν και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ανατροπής.

Royal family marches with Queen's coffin to Westminster Abbey

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ