Κοσμος

Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα - μέρα στη Σκωτία (βίντεο)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκωτία: Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα - Ακούστηκε δυνατός κρότος (Βίντεο)

Σκωτία: Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα - Ακούστηκε δυνατός κρότος. 

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν τη νύχτα οι βρετανικές αρχές όταν μεγάλος μετεωρίτης εντοπίστηκε πάνω από τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία και έκανε τη νύχτα μέρα με την λάμψη του. Περαιτέρω αναφορές τόνιζαν ότι ο μετεωρίτης εντοπίστηκε και πάνω από την Ιρλανδία.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που τραβήχτηκε στο Μάδεργουελ, ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο διακρίνεται στον ουρανό με μία μακριά ουρά να το ακολουθεί θυμίζοντας αρκετά κομήτη. Μάλιστα, το UK Meteor Network έλαβε περισσότερες από 200 δημόσιες αναφορές για μια λαμπερή βολίδα στον ουρανό, με τη βρετανική υπηρεσία να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του μετεωρίτη.

Μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το αντικείμενο ήταν «τόσο χαμηλά που μπορούσες να το ακούσεις». Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο καθώς το αντικείμενο εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και πέρασε από το φράγμα του ήχου. Παράλληλα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ουράνιο αντικείμενο πέρασε πάνω από τα βρετανικά νησιά και συνετρίβη βόρεια της Γλασκώβης στη Σκωτία, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής σημάδια πρόσκρουσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ