Κοσμος

Πρόστιμο - μαμούθ σε τουρίστα που έτρωγε παγωτό στα σκαλιά συντριβανιού της Ρώμης

Πόσα καλείται να πληρώσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rome-pagoto

Πρόστιμο σε τουρίστα στη Ρώμη, ο οποίος κάθισε στα σκαλιά φημισμένης πλατείας και έφαγε παγωτό.

Στη Ρώμη Αμερικανός τουρίστας τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 450 ευρώ επειδή έφαγε παγωτό στα σκαλιά διάσημης πλατείας της «Αιώνιας Πόλης».

Ο 55χρονος τουρίστας στη Ρώμη κρατούσε στο ένα χέρι το παγωτό και στο άλλο μια μπύρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη γραφική Fontana dei Catecumeni.

Έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Battista Rusconi, το 1589, η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί σημείο συνάντησης για νυχτερινές εξορμήσεις στη νυχτερινή Ρώμη. Ωστόσο, την Παρασκευή, είχε αποκλειστεί με ταινία, προκειμένου να μην καθίσει κάποιος τουρίστας ή κάτοικος στα σκαλιά.

Δυστυχώς για τον Αμερικανό τουρίστα η ταινία είχε αφαιρεθεί. Το δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα «la Repubblica» αναφέρει ότι οι Ιταλοί αστυνομικοί προειδοποίησαν τον τουρίστα να σηκωθεί από τα σκαλιά. Όταν αυτός τους αγνόησε, του έκοψαν το πρόστιμο.

Απαγορεύσεις σε πλατείες και συντριβάνια της Ρώμης - Πότε ξεκίνησαν

Το 2017 η τότε δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi είχε απαγορεύσει την κατανάλωση φαγητού και ποτού σε ιστορικές πλατείες της πόλης.

Παράλληλα, δεν επιτρεπόταν σε τουρίστες και κατοίκους να κάθονται στα σκαλιά. Εκείνη τη χρονιά έγινε αναθεώρηση της υπάρχουσας νομοθεσίας του 1946 που απαγόρευε μεταξύ άλλων το μπάνιο σε συντριβάνια, όπως επίσης τα καρότσια και τις βαλίτσες με ροδάκια στα σκαλιά, καθώς και το «κλασικό» άπλωμα των ρούχων ανάμεσα σε γειτονικά κτίρια.

Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι από το 2018 υπάρχει απαγόρευση σε κατοίκους και επισκέπτες να κάθονται στη φημισμένη Σκαλινάτα στην Πιάτσα ντι Σπάνια. Αυτό, πάντως, δεν εμπόδισε έναν τουρίστα από τη Σαουδική Αραβία να κατέβει με μια Maserati τον Μάιο του 2022, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Watch: Driver Charged After Maserati Driven Down Rome's Spanish Steps

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ