Κοσμος

Ακραία ρατσιστικό σποτ στις ιταλικές εκλογές - Το βίντεο που εξόργισε

Υποψήφιος της Λέγκας ο δράστης - Ρομά το θύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
italiikes-ekloges-spot

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα ρατσιστικό βίντεο για τις ιταλικές εκλογές. Ο Alessio Di Giulio, περιφερειακός σύμβουλος στη Φλωρεντία, περπατά σε δρόμο της ιταλικής πόλης, πλησιάζοντας μια ηλικιωμένη γυναίκα Ρομά.

«Στις 25 Σεπτεμβρίου ψηφίστε Λέγκα για να μην την ξαναδείτε ποτέ» αναφέρει, χαμογελώντας κοροϊδευτικά. Η γυναίκα απαντά καλοσυνάτα «μην το λες αυτό, μην το λες αυτό».

Στην ανάρτηση που συνοδεύει το συγκεκριμένο βίντεο στα social media ο περιφερειακός σύμβουλος της Λέγκας καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του στις ιταλικές εκλογές, προκειμένου να μη δουν ξανά τη συγκεκριμένη γυναίκα Ρομά να ζητιανεύει στους δρόμους. Παραθέτει, μάλιστα, και διάταξη του Ποινικού Κώδικα για την επαιτεία και τις κυρώσεις που τη συνοδεύουν.

Το συγκεκριμένο ρατσιστικό βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αρκετούς να χαρακτηρίζουν «θρασύδειλο» τον Alessio Di Giulio, επισημαίνοντας πως αν το αντικείμενο της κοροϊδίας του ήταν άνδρας ή κάποιος δύο φορές σε μέγεθος από αυτόν, δεν υπήρχε περίπτωση να τον πλησιάσει και να πει αυτά τα λόγια.

Il video anti-mendicanti del consigliere leghista di Firenze: «Vota Lega, lei non ci sarà più»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ