Κοσμος

Βρετανία: Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, περιμένει την νέα πρωθυπουργό

Ένοικοι έρχονται και φεύγουν αλλά αυτός μένει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ,
Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ © ΕPA Pool

Βρετανία: Ο Λάρι ο γάτος περιμένει την Λιζ Τρας. 

Το πολυαγαπημένο κατοικίδιο της Ντάουνινγκ Στριτ είναι εξάλλου ο μόνος ένοικος της πρωθυπουργικής κατοικίας, που έχει δει ηγέτες να έρχονται και να φεύγουν χωρίς να ιδρώνει το αφτί του από την ανάγκη για πολιτικές υποσχέσεις. Έχει μείνει στο πόστο του γιατί απλά είναι δημοφιλής. Ο Λάρι κατοικεί στη Ντάουνινγκ Στριτ από το 2011, επί των ημερών του Ντέιβιντ Κάμερον όταν υιοθετήθηκε από κέντρο αδέσποτων ζώω. Στη συνέχεια υποδέχτηκε, την Τερέζα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον ενώ σήμερα αναμένει την Λιζ Τρας. 

Το «job description» του Λάρι, αυτό δεν είναι άλλο από το να κυνηγάει τους αρουραίους της Ντάουνινγκ Στριτ. Και ναι μεν αυτό το καθήκον έχουν αναλάβει πολλά άλλα «εφτάψυχα» τετράποδα πριν από αυτόν, μιας και συνηθιζόταν η βρετανική κυβέρνηση να έχει μια γάτα/κυνυγό ποντικών ήδη από τα 1500 (αν και η επίσημη καταγραφή τους ξεκίνησε το 1929), πάντως, ο Λάρι είναι ο πρώτος που κατέχει «και με την βούλα» τον τίτλο του γάτου της κυβερνήσεως. 

Η εκρηκτική προσωπικότητα του Λάρι δεν κρύβεται, ακόμα κι όταν αυτός βρίσκεται μπροστά σε επίσημους αρχηγούς χωρών. Για παράδειγμα, όταν συνάντησε τον Μπάρακ Ομπάμα το 2011 φάνηκε να τον συμπαθεί, όπως επιβεβαίωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, παρά το γεγονός ότι συνήθως δεν τα πάει καλά με τους άντρες, σύμφωνα με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα με τον λογαριασμό «Larry the Cat», ο γάτος έχει μεγαλύτερες αξιώσεις: «Είμαι πρόθυμος να αναλάβω υπηρεσιακός πρωθυπουργός γιατί, ειλικρινά, αυτό είναι λιγότερο γελοίο από την ιδέα να μείνει ο Μπόρις Τζόνσον λεπτό παραπάνω εδώ γύρω». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ