- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιανμάρ: Ακόμη τρία χρόνια φυλάκιση στην Αούνγκ Σαν Σου Τσι για «νοθεία στις εκλογές»
Της έχουν επιβληθεί ήδη ποινές 17 ετών
Μιανμάρ: Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι καταδικάστηκε σε περαιτέρω φυλάκιση τριών ετών, αυτή τη φορά για νοθεία στις εκλογές.
Η πρώην ηγέτις της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι, στην οποία έχουν ήδη επιβληθεί ποινές κάθειρξης 17 ετών, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση άλλων τριών ετών για νοθεία στις εκλογές του 2020 στις οποίες το κόμμα της κατήγαγε συντριπτική νίκη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.
Η Σου Τσι "καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με καταναγκαστική εργασία", διευκρίνισε η πηγή αυτή, η οποία πρόσθεσε ότι η 77χρονη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης φαινόταν καλά στην υγεία της όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.
Η πρώην ηγέτις της χώρας, η οποία κατηγορείται για πλήθος αδικημάτων από την χούντα που ανέβηκε στην εξουσία μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021, κινδυνεύει να παραμείνει για δεκαετίες στη φυλακή στο πέρας της δίκης-ποταμού εναντίον της, για την οποία η διεθνής κοινότητα καταγγέλλει ότι έχει πολιτικά κίνητρα.
Η Σου Τσι έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών, κυρίως για αδικήματα διαφθοράς.
Ο στρατός αιτιολόγησε το πραξικόπημά του με το επιχείρημα ότι ανακάλυψε περισσότερες από 11 εκατομμύρια παρατυπίες στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 στις οποίες κατήγαγε συντριπτική νίκη το κόμμα της, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία.
Οι διεθνείς παρατηρητές χαρακτήρισαν από την πλευρά τους εκείνη την εποχή τις εκλογές "γενικά ελεύθερες και δίκαιες".
Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι τέθηκε σε απομόνωση σε φυλακή του Ναϊπιντάου στα τέλη του Ιουνίου.
Η δίκη της, η οποία ξεκίνησε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, συνεχίζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα που κρατείται. Αυτή διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και στους δικηγόρους της απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και σε διεθνείς οργανώσεις.
Η χούντα, η οποία έχει δεσμευτεί για νέες εκλογές το καλοκαίρι του 2023, διαβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Σου Τσι μόλις ολοκληρωθεί η δίκη της.
Το πραξικόπημα βύθισε τη Μιανμάρ στο χάος. Σχεδόν 2.100 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και περισσότεροι από 15.000 συνελήφθησαν, σύμφωνα με τοπική μη κυβερνητική οργάνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.