Κοσμος

Μπαχτσελί: Η απρέπεια της Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

Νέες προκλητικές δηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντεβλέτ Μπαχτσελί
Ντεβλέτ Μπαχτσελί © EPA / STR

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί για την Ελλάδα 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχωρά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επαναλαμβάνοντας την τουρκική επιχειρηματολογία περί κλειδώματος ραντάρ των τουρκικών F-16 από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300. Ο Μπαχτσελί χαρακτηρίζει «εγκληματική πράξη» και «απρέπεια» τη φερόμενη παρενόχληση και ζητά να ληφθούν μέτρα κατά της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα κάνει τις παρενοχλήσεις για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300 εναντίον των μαχητικών F-16 της Τουρκίας, είναι ένα παράδειγμα εγκληματικής πράξης και απρέπειας που δεν πρέπει να μείνει χωρίς ανταπόδοση και χωρίς απάντηση. Το ΝΑΤΟ πρέπει να δράσει γρήγορα σε αυτήν την εχθρότητα. Έχοντας κλειδώσει με τα ραντάρ και παραβιάζοντας τους κανόνες και τους νόμους, η Ελλάδα έχει μπει στην εμβέλεια των ραντάρ της Τουρκίας κι έχει κυλήσει στην εμβέλεια βολής της» είπε ο Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

O Ντεβλέτ Μπαχτσελί έστρεψε τα βέλη του και κατά των ΗΠΑ. «Η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ ότι «η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο, που εκφράστηκε στην Αθήνα, είναι αλαζονεία, ανικανότητα, βλασφημία. Η κύρια στρατηγική απειλή, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετέτρεψαν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση και την υποκίνησαν να στρέψει τα όπλα προς την Τουρκία, και για το λόγο αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια στρατιωτική συγκέντρωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο με όλα τα στοιχεία της εθνικής της ισχύος» κατέληξε ο κ. Μπαχτσελί. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και Καθημερινή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ