- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ - Τέξας: Παιδί πήγε στο σχολείο με γεμάτο όπλο στην τσάντα του - Δεύτερο περιστατικό σε λίγες ημέρες
Ένα παιδί 4 ετών πήγε στο σχολείο του στο Τέξας, έχοντας μαζί του ένα γεμάτο όπλο. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στις ΗΠΑ μετά από παρόμοιο επεισόδιο στην Αριζόνα.
Το πρωί της Τετάρτης, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ενημέρωσε ότι «ένας μαθητής 4 ετών είχε στην κατοχή του ένα γεμάτο πιστόλι» στο δημοτικό σχολείο του Κόρπους Κρίστι, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης αυτής, στο νότιο Τέξας. Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του παιδιού και εντόπισαν τους ιδιοκτήτες του όπλου, τους γονείς του. Ο πατέρας, ηλικίας 30 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται ότι κατέστησε προσβάσιμο στο παιδί το πυροβόλο όπλο, καθώς επίσης και για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Το παιδί παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων.
Πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα σημειώνονται συχνά στα αμερικανικά σχολικά ιδρύματα. Τον Μάιο, το Ουβάλντε του Τέξας, από επίθεση ενόπλου σκοτώθηκαν 19 μαθητές ενός δημοτικού σχολείου και δύο δασκάλες. Τη Δευτέρα, ένας 7χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο του στο Κότσάιζ της Αριζόνας έχοντας μέσα στο σχολικό σακίδιό του ένα όπλο και σφαίρες. Αφού ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε την εξαφάνιση ενός άλλου όπλου του, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα βρήκαν το δεύτερο, κρυμμένο στο σχολείο. Κατά την ανάκριση, οι γονείς παραδέχτηκαν ότι είχαν τοποθετήσει τα όπλα σε σημεία που θεωρούσαν ασφαλή, μακριά από τα παιδιά (…) αλλά φαίνεται ότι ο μικρός μαθητής κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και να τα μεταφέρει στο σχολείο», ανέφερε ο σερίφης της πόλης.
Περίπου 400 εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, δηλαδή περισσότερα από τον αριθμό των κατοίκων της χώρας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Πώς έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη
Τραγωδία στη Βιρτζίνια - Ο Τζάστιν Φέρφαξ πυροβόλησε τη σύζυγό του και έβαλε τέλος στη ζωή του
Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε τον Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μπέρδεψε εδάφιο της Βίβλου με κινηματογραφική ατάκα του Κουέντιν Ταραντίνο
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.