Κοσμος

Ο αμερικανικός στρατός καθηλώνει όλο τον στόλο των ελικοπτέρων Chinook λόγω μηχανικών προβλημάτων

Διαθέτει περίπου 400 μονάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
US Army grounds fleet of Chinook helicopters after engine fires
Ελικόπτερο Σινούκ © EPA Pool

Chinook: Kαθηλώνονται στις ΗΠΑ τα γνωστά στρατιωτικά ελικόπτερα λόγω μηχανικών προβλημάτων. 

Ο αμερικανικός στρατός καθήλωσε ολόκληρο τον στόλο των ελικοπτέρων Chinook μετά την ανακάλυψη μικρού αριθμού πυρκαγιών σε κινητήρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Ο Στρατός εντόπισε την αιτία των πυρκαγιών στους κινητήρες ως διαρροή καυσίμου σε έναν μεμονωμένο αριθμό ελικοπτέρων Boeing H-47 Chinook, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στρατού Cynthia Smith, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία λαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση του προβλήματος. «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θάνατοι ως αποτέλεσμα των διαρροών καυσίμων ή των πυρκαγιών στους κινητήρες», δήλωσε η Σμιθ. «Η ασφάλεια των στρατιωτών μας είναι η κορυφαία προτεραιότητα του Στρατού και θα διασφαλίσουμε ότι τα αεροσκάφη μας παραμένουν ασφαλή και πτητικά ικανά», πρόσθεσε. 

Το Chinook, με τη μοναδική διαμόρφωση του ρότορα tandem, είναι το μοναδικό ελικόπτερο βαρέων φορτίων του Στρατού που υποστηρίζει μάχες και άλλες κρίσιμες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία. Το Chinook το οποίο έχει περάσει από πολλαπλές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις σε όλη τη διάρκεια της επιχειρησιακής του ιστορίας. πήρε το όνομά του από την αμερικανική φυλή των Ινδιάνων, Σινούκ. 

Το CH-47F, μία από τις τελευταίες εκδόσεις του Chinook, έχει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο περίπου 25.000 κιλών, σύμφωνα με τον Στρατό. Έχει εξαχθεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως οι Κάτω Χώρες, η Σαουδική Αραβία και η Αυστραλία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ