- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταϊβάν: Ο στρατός έβαλε για πρώτη φορά κατά κινεζικού drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο
Ο στρατός της Ταϊβάν εκτόξευσαν πραγματικά πυρά ενάντια σε κινεζικό drone που δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις καθώς πετούσε πάνω από το νησί Ερντάν, σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2022.
Η στρατιωτική διοίκηση δήλωσε ότι εντοπίστηκαν τρία drones, το καθένα από τα οποία πετούσαν πάνω από τα νησιά Ντάνταν, το Έρνταν και τη νησίδα Σι αντίστοιχα, τα οποία ανήκουν στην περιφέρεια της. Αφού προειδοποιήθηκαν από ταϊβανέζους στρατιώτες με φωτοβολίδες, τα UAV πέταξαν μακριά από τα νησιά προς την κατεύθυνση της Κίνας.
Λίγο αργότερα, ένα άλλο κινεζικό drone εισήλθε ξανά στον εναέριο χώρο πάνω από τα ύδατα του νησιού Ερντάν. Τα στρατεύματα της Ταϊβάν εξέδωσαν και πάλι προειδοποιήσεις σύμφωνα με τις διαδικασίες.
Ωστόσο, επειδή το drone συνέχισε να κάνει κύκλους πάνω από το νησί, οι στρατιώτες «εξαπέλυσαν αμυντικά πυρά για να απομακρύνουν το αεροσκάφος».
Το περιστάτικό αυτό έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις της Ταϊβάν ότι θα καταρρίπτει πλέον τα κινεζικά drones που δεν τηρούν τις προειδοποιήσεις και εισβάλουν στον εναέριο χώρο της. Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, το στρατιωτικό επιτελείο δήλωσε ότι θα πραγματοποιεί στο εξής μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την αντιμετώπιση των drones, η οποία θα περιλαμβάνει «εκτόξευση φωτοβολίδων σήματος, αναφορά της εισβολής, εκδίωξη του drone και κατάρριψή του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.