Κοσμος

Ισημερινός: Φόβοι ότι κυνήγησαν και έφαγαν τέσσερις χελώνες των Γκαλαπάγκος

Σήμερα υπάρχουν περίπου 15.000 σε όλο τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισημερινός: Φόβοι ότι κυνήγησαν και έφαγαν τέσσερις χελώνες των Γκαλαπάγκος
Χελώνα © Cedric Fox/Unsplash

Ισημερινός: Κυνήγησαν και έφαγαν τέσσερις γιγάντιες χελώνες από τα νησιά Γκαλαπάγκος.

Έρευνα για τη δολοφονία τεσσάρων γιγάντιων χελωνών των νησιών Γκαλαπάγκος έχουν ξεκινήσει οι Αρχές στον Ισημερινό, εκφράζοντας παράλληλα φόβους οτι τις κυνήγησαν για το κρέας τους, καθώς τα υπολείμματα των ερπετών βρέθηκαν σε ένα εθνικό πάρκο στην Ισαμπέλα.

Η θανάτωση των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση έχει απαγορευτεί από το 1933, αλλά πάνω από δώδεκα έχουν κυνηγηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Το κρέας της χελώνας θεωρείτο κάποτε λιχουδιά, αλλά όσοι τις κυνηγούν αντιμετωπίζουν έως και τρία χρόνια φυλάκιση. 

Ecuador releases dozens of turtles in conservation effort

Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι δασοφύλακες βρήκαν κουφάρια από 15 γιγάντιες χελώνες στην ίδια περιοχή. Φωτογραφίες από τα άδεια καβούκια τους κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν οργή στον Εκουαδόρ - όπου ανήκουν τα νησιά Γκαλαπάγκος.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν εκείνη την εποχή έδειχναν ότι οι 15 είχαν κυνηγηθεί για το κρέας τους και η πρόσφατη ανακάλυψη των λειψάνων τεσσάρων ακόμη ζώων αναζωπύρωσε τους φόβους ότι το κυνήγι συνεχίζεται παρά την πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού.

Οι ειδικοί θα πραγματοποιήσουν νεκροψίες στα λείψανα και μια μονάδα που ειδικεύεται στα περιβαλλοντικά εγκλήματα συλλέγει μαρτυρίες από πράκτορες των εθνικών πάρκων. Οι γιγάντιες χελώνες των Γκαλαπάγκος έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 100 χρόνια και συνδέονται με τον Κάρολο Δαρβίνο, ο οποίος τις μελέτησε.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 15.000 γιγάντιες χελώνες στον κόσμο ενώ τον 19ο αιώνα υπήρχαν 200.000.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ