Κοσμος

Ουκρανία: Η στιγμή που ρωσικός πύραυλος S-300 σκάει σαν πυροτέχνημα

Την ίδια ώρα η Μόσχα φέρεται να μεταφέρει και άλλες συστοιχίες από την Συρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Reuters: Η Ρωσία αποσύρει συστήματα S-300 από τη Συρία για τον πόλεμο στην Ουκρανία
s300 της Ρωσίας © EPA Pool

Ουκρανία: S300 της Ρωσίας σκάει σαν πυροτέχνημα. 

Η Ρωσία μετακίνησε μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 από τη Συρία σε ένα ρωσικό λιμάνι κοντά στην Κριμαία, σύμφωνα με ισραηλινή εταιρεία υπηρεσιών δορυφορικής απεικόνισης, σε μια προφανή προσπάθεια να ενισχύσει την αεράμυνα της στον πόλεμο με την Ουκρανία, μεταδίδει το Reuters. 

Η ImageSat International (ISI) κατέγραψε φωτογραφίες που δείχνουν την παρουσία της αντιαεροπορικής συστοιχίας S-300 στο Masyaf της Συρίας τον Απρίλιο και την ίδια τοποθεσία άδεια πλέον στις 25 Αυγούστου, μετά την αποστολή του υλικού στο λιμάνι του Tartus, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.

Ξεχωριστές εικόνες έδειχναν υλικό της συστοιχίας σε μια αποβάθρα στο Tartus μεταξύ 12 και 17 Αυγούστου. Μέχρι τις 20 Αυγούστου είχε απομακρυθεί και η ISI κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μεταφέρθηκε σε ρωσικό σκάφος, το Sparta II, το οποίο άφησε τo Tartus για το ρωσικό λιμάνι της Νοβοροσίσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Εάν επιβεβαιωθεί, η εν λόγω μεταφορά θα υποδηλώνει μια σημαντική κίνηση της Ρωσίας για την ενίσχυση της αεράμυνας κοντά στο θέατρο του πολέμου στην Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις της έχουν υποστεί καταστροφικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνει το Reuters.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκάλεσε το βίντεο που μεταφόρτωαν ουκρανοί χρήστες του twitter όπου ένας ρωσικός s300 φεύγει από την βάση του και αφού έχει διανύσει μερικά μόνο μέτρα πέφτει ξανά. 

 
 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 
Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 

Όσοι στο εσωτερικό των δύο πλευρών αλλά και στη διεθνή κοινότητα εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια έντιμη διευθέτηση του παλαιστινιακού δεν πρέπει να πιαστούν στην παγίδα των ακραίων φωνών

Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής
Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής

Ο υπεσυντηρητισμός του Ραϊσί, ο φανατικός αντιδυτικισμός του και η απόφασή του να προτάξει τις σχέσεις του Ιράν με την Κίνα και τη Ρωσία θα οδηγούσαν την Τεχεράνη σε ακόμη μεγαλύτερη ρήξη με τη Δύση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.