Κοσμος

Τουρκία: Σε κατ' οίκον περιορισμό η τραγουδίστρια Gulsen μετά την αποφυλάκιση

Ο λόγος δίωξής της από τις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία της τραγουδίστριας Gulsen σε δελτίο ειδήσεων
Gulsen © Youtube / Halktv

Gulsen: Η αποφυλάκιση της τραγουδίστριας και ο περιορισμός από τις αρχές της Τουρκίας - Η κατηγορία

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Gulsen υποχρεώθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να γίνει η δίκη της για «υποκίνηση μίσους», κατηγορία που της αποδόθηκε από τις τουρκικές αρχές, μετά τα σχόλια της για τους αποφοίτους των θρησκευτικών λυκείων της χώρας κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Η Gulsen αποφυλακίστηκε αφού το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων της Τουρκίας έκανε δεκτή την έφεσή της. H ποπ τραγουδίστρια Gulsen, στη διάρκεια μίας συναυλίας της τον περασμένο Απρίλιο, αστειευόμενη είχε πει: «Είναι διεστραμμένος, έχει βγει από τις σχολές ιεροκηρύκων». Η αναφορά της τραγουδίστριας στα περί διαστροφής συνδέεται με τις αποκαλύψεις το προηγούμενο διάστημα για βιασμούς ανηλίκων σε θρησκευτικά οικοτροφεία και κατηχητικά φροντιστήρια ανάγνωσης του Κορανίου. Η δήλωσή της προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών από τους θρησκευόμενους κύκλους, στην πλειονότητα τους φιλοκυβερνητικούς, που θεωρήθηκε συλλήβδην προσβολή για τους αποφοίτους των θρησκευτικών σχολών.

Η ίδια έγραψε στο Twitter ότι αστειευόταν με συναδέλφους της και ζήτησε συγγνώμη από όσους πιθανώς έθιξε. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Gulsen δέχεται πυρά από «κύκλους της θρησκείας», αφού και στο παρελθόν είχε σχολιαστεί για τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις της, όσο και τις πολιτικές τοποθετήσεις της υπέρ των γυναικών. 

Şarkıcı Gülşen'e ev hapsi!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ