Κοσμος

H Βανέσα Μπράιαντ θα δωρίσει την αποζημίωση από τη διαρροή φωτογραφιών

Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Mamba and Mambacita Foundation»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Βανέσα Μπράιαντ θα δωρίσει την αποζημίωση από τη διαρροή φωτογραφιών
Άγαλμα του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του © EPA Pool

Κόμπι Μπράιαντ: Το ποσό της αποζημίωσης από τη διαρροή φωτογραφιών θα δωρίσει η Βανέσα Μπράιαντ.

Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Mamba and Mambacita Foundation» θα δωρίσει η Βανέσα Μπράιαντ το ποσό των 16 εκατομμυρίων δολαρίων που θα πάρει ως αποζημίωση για τη διαρροή φωτογραφιών από το μοιραίο δυστύχημα του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης τους, Τζιάνα στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Ο δικηγόρος της, Luis Li, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα συνεχίζει την κληρονομιά του Kόμπι και της Τζιάνα προσφέροντας ευκαιρίες σε μη προνομιούχους νέους αθλητές.

Μετά τη δίκη που κράτησε 11 εβδομάδες η Βανέσα Μπράιαντ δημοσιοποίησε στο Instagram μία φωτογραφία της ίδιας, του Κόμπι και της Τζιάνα να χαμογελούν γράφοντας στη λεζάντα: «Όλα για εσάς! Σας αγαπώ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον Κόμπι και την Τζίτζι!».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε συμπτωματικά την Ημέρα του Κόμπι Μπράιαντ (24 Αυγούστου). Η ημερομηνία επιλέχθηκε λόγω των αριθμών του Μπράιαντ στις φανέλες του (8 και 24).

Κόμπι Μπράιαντ: Η απόφαση του δικαστηρίου

Οι εννέα ένορκοι που εξέδωσαν την ομόφωνη ετυμηγορία συμφώνησαν με τη Βανέσα Μπράιαντ και τους δικηγόρους της ότι οι βοηθοί και οι πυροσβέστες του Λος Άντζελες που έβγαλαν και κοινοποίησαν φωτογραφίες των θυμάτων του δυστυχήματος παραβίασαν την ιδιωτική της ζωή και της προκάλεσαν συναισθηματική οδύνη, παρόλο που οι φωτογραφίες δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Στον συν-ενάγοντα της Bryant, Chris Chester, του οποίου η σύζυγος και η κόρη ήταν επίσης μεταξύ των εννέα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, επιδικάστηκαν ξεχωριστά 15 εκατομμύρια δολάρια.

Οι φωτογραφίες μοιράστηκαν κυρίως μεταξύ των υπαλλήλων του σερίφη και της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες, μερικές φορές στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας, μεταξύ άλλων από ορισμένους υπαλλήλους που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια. Τις εικόνες του δυστυχήματος είδαν επίσης ορισμένες από τις συζύγους των υπαλλήλων και σε μία περίπτωση ένας μπάρμαν σε μπαρ όπου έπινε ένας βοηθός σερίφη.

Η Βανέσα Μπράιαντ κατέθεσε με δάκρυα κατά τη διάρκεια της 11ήμερης δίκης ότι η είδηση των φωτογραφιών επιδείνωσε το θρήνο της που δεν είχε ακόμη ξεπεραστεί, ένα μήνα μετά την απώλεια του συζύγου και της κόρης της, και ότι εξακολουθούσε να έχει κρίσεις πανικού στη σκέψη ότι μπορεί να βρίσκονται ακόμη εκεί έξω.

«Ζω καθημερινά με το φόβο μήπως μπω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εμφανιστούν αυτές οι φωτογραφίες», κατέθεσε η Μπράιαντ. «Ζω με τον φόβο ότι οι κόρες μου θα είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι αυτά θα εμφανιστούν».

Ο δικηγόρος της, Luis Li, δήλωσε στους ενόρκους ότι οι κοντινές φωτογραφίες δεν είχαν κανέναν επίσημο ή ερευνητικό σκοπό και ήταν απλώς "οπτικό κουτσομπολιό" που μοιράστηκε από φρικτή περιέργεια.

Η εισαγγελέας της κομητείας J Mira Hashmall υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι οι φωτογραφίες ήταν απαραίτητο εργαλείο για την αξιολόγηση της κατάστασης. Αναγνώρισε ότι δεν έπρεπε να μοιραστούν με όλους όσους τις είδαν. Τόνισε όμως ότι οι φωτογραφίες δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ δημοσίως και δεν τις είχαν δει καν οι ενάγοντες. Είπε ότι αυτό σημαίνει ότι ο σερίφης Alex Villanueva και άλλοι αξιωματούχοι είχαν λάβει αποφασιστικά και αποτελεσματικά μέτρα όταν διέταξαν όσους είχαν τις φωτογραφίες να τις διαγράψουν.

Οι ένορκοι συζήτησαν για τεσσεράμισι ώρες πριν καταλήξουν στην ετυμηγορία. Η Βανέσα Μπράιαντ έκλαψε ήσυχα καθώς διαβάστηκε.

Οι ένορκοι κατέληξαν στην ετυμηγορία τους την Ημέρα του Κόμπι Μπράιαντ, η οποία γιορτάζεται στο Λος Άντζελες στις 24 Αυγούστου επειδή αντιπροσωπεύει τους αριθμούς της φανέλας του - 8 και 24 - και είναι η επομένη των γενεθλίων του. Ο Μπράιαντ θα γινόταν 44 ετών αυτή την εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ