Κοσμος

Βρετανία: Δισεκατομμυριούχος έκλεισε τον δρόμο για να φτιάξει τον κήπο του

Ο δρόμος συνδέει το σταθμό του μετρό του South Kensington με τη Fulham Road

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Έκλεισε τον δρόμο δισεκατομμυριούχος
Βρετανία © Antonio Olmos/The Observer

Βρετανία: Έκλεισε δρόμος για να κουρέψει το γκάζον και να φυτέψει δέντρα δισεκατομμυριούχος.

Ο Ρίτσαρντ Κάρινγκ, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ivy και του ιδιωτικού κλαμπ Annabel's, πήρε άδεια να κλείσει έναν κεντρικό δρόμο στο Νότιο Κένσινγκτον, στο κεντρικό Λονδίνο, προκειμένου να φυτευτούν δεκάδες δέντρα στους χώρους της έπαυλής του αξίας 40 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Κάρινγκ, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 δισ. λίρες από την αυτοκρατορία των κλαμπ και των εστιατορίων του, στην οποία ανήκει επίσης το Sexy Fish στο Μέιφερ, εξασφάλισε την άδεια από το συμβούλιο να κλείσει ένα μέρος της πλατείας Όνσλοου για δύο εβδομάδες προκειμένου να εγκαταστήσει έναν γερανό που θα μεταφέρει τα ώριμα δέντρα πάνω από μια σειρά γειτονικών σειριακών σπιτιών.

«Είναι απολύτως λάθος το γεγονός ότι ένας μόνο άνθρωπος, με μια τεράστια περιουσία είναι σε θέση να διαταράσσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων», δήλωσε ο προγραμματιστής λογισμικού, στον Guardian καθώς ένα από τα δέντρα, που εκτιμάται ότι ζυγίζει πάνω από πέντε τόνους, σηκώθηκε πάνω από το σπίτι του.«Συχνά κλείνουν και το πεζοδρόμιο και έχει αρχίσει να νιώθουμε λίγο σαν να ζούμε πίσω από ένα οδόφραγμα».

Το κλείσιμο του δρόμου είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε μια πενταετή μάχη μεταξύ του Κάρινγκ και ορισμένων από τους περίπου 500 ανθρώπους που ζουν σε ακίνητα δίπλα στην έπαυλή του Park House.

Η πλατεία Onslow Square, η οποία συνδέει το σταθμό του μετρό του South Kensington με τη Fulham Road, χρησιμοποιείται από τις λεωφορειακές γραμμές 14, 49, 345 και 414, οι οποίες έχουν τεθεί σε εκτροπή. Ο δρόμος είναι επίσης σημαντικός δρόμος για τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν ασθενείς στα νοσοκομεία Royal Marsden και Chelsea and Westminster. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έπρεπε να ενημερωθούν για το κλείσιμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.