Κοσμος

Ιράν: Επετράπη σε γυναίκες να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό ματς μετά από 43 χρόνια

Αγώνα του εγχώριου πρωταθλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιράν: Γυναίκες παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια
Ιράν: Ποδοσφαιρικός αγώνας © Τwitter

Ιράν: Γυναίκες παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια.

Περίπου 500 γυναίκες φίλαθλοι κατευθύνθηκαν την Πέμπτη στο στάδιο Azadi της δυτικής Τεχεράνης για να παρακολουθήσουν το ματς της Esteghlal εναντίον της Mes Kerman για το πρωτάθλημα του Περσικού Κόλπου. Από την επανάσταση του Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1979 οι ιρανικές αρχές απαγορεύουν στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδα ή στάδια.

Το θέμα της παρακολούθησης αγώνων από γυναίκες είχε φέρει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και τη FIFA σε τροχιά σύγκρουσης, με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου να απαιτεί την άρση της απαγόρευσης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν ζήτησε από το κοινοβούλιο να εγκρίνει νόμο που ακυρώνει την απαγόρευση.

Τον Ιανουάριο επετράπη σε 2.000 γυναίκες να παρακολουθήσουν το Ιράν να παίζει με το Ιράκ, όπου η γηπεδούχος ομάδα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ξανά στο στάδιο Azadi.

Πριν από αυτό, οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο στάδιο για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League της Ασίας το 2019 μεταξύ της Persepolis του Ιράν και της Kashima Antlers της Ιαπωνίας.
Ήταν η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια που οι γυναίκες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται. 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ