Κοσμος

Οι Snickers έπεσαν θύμα του «shrinkflation»

Μειώθηκε κατά 12% το βάρος της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
joshua-fernandez-dxawsthccgk-unsplash

Το τελευταίο θύμα του «shrinkflation» έγιναν οι μπάρες Snickers, η παραγωγή των οποίων επέστρεψε στην Αυστραλία.

Οι μπάρες Snickers κατασκευάζονται και πάλι στην Αυστραλία, αλλά η γνωστή σοκολάτα έχει γίνει το τελευταίο θύμα του «shrinkflation», της συρρίκνωσης των προϊόντων, καθώς ο κατασκευαστής προσπαθεί να μειώσει το κόστος.

Η Mars Wrigley Australia μετέφερε την παραγωγή των Snickers στην Κίνα, ενώ το εργοστάσιο της εταιρείας στο Ballarat υποβαλλόταν σε αναβάθμιση. Τον Αύγουστο έφερε τις μπάρες πίσω στην πατρίδα τους - αλλά το υψηλότερο κόστος παραγωγής σημαίνει ότι έχουν συρρικνωθεί.

Ενώ οι σοκολάτες θα εξακολουθούν να κοστίζουν στους καταναλωτές 2 δολάρια, οι τοπικά παραγόμενες σοκολάτες ζυγίζουν 44 γραμμάρια, σε σύγκριση με αυτές που παράγονται στην Κίνα, οι οποίες ήταν 50 γραμμάρια.

"Όπως και πολλές αυστραλιανές επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς πιέσεις κόστους σε όλες τις δραστηριότητές μας, οι οποίες οφείλονται σε μια σειρά εξωτερικών παραγόντων", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

"Ενώ συνεχίζουμε να απορροφούμε τις αυξήσεις του κόστους, οι αλλαγές στο βάρος των προϊόντων είναι μερικές φορές απαραίτητες για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τις πολυαγαπημένες μας σοκολάτες στους Αυστραλούς καταναλωτές".

Η Mars Wrigley Australia είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας μαζί με τη Nestlé Australia και τη Mondelēz Australia.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ