Κοσμος

Σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει η κηδεία του Σίνζο Άμπε

Θα γίνει δημοσία δαπάνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sinzo-ampe

Ιαπωνία: Στα 1,83 εκατομμύρια δολάρια το κόστος της επίσημης δημόσιας τελετής της κηδείας, στη μνήμη του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η Ιαπωνία θα ξοδέψει περίπου 1,83 εκατομμύρια δολάρια για την επίσημη δημόσια τελετή της κηδείας στη μνήμη του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι.

Ο Άμπε δολοφονήθηκε στη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας του στις 8 Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι η κηδεία του έγινε αμέσως μετά, η Ιαπωνία αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μία επίσημη δημόσια τελετή στη μνήμη του στις 27 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο Nippon Budokan στο Τόκιο.

“Πήραμε αυτή την απόφαση, όπως είχε ανακοινωθεί προηγούμενα, με δεδομένη την προσφορά του Άμπε ως του μακροβιότερου πρωθυπουργού. Ο ίδιος, στη διάρκεια της θητείας του επέδειξε ουσιαστική ικανότητα ηγεσίας, ενώ διαχειρίστηκε τη βαριά ευθύνη μιας σειράς σοβαρών ζητημάτων τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς” για τη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο πιο κοντινός άνθρωπος του Σίνζο Άμπε στην ATHENS VOICE: Ήταν ο δικός μας Κένεντι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ