- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέλος το πότισμα των πάρκων στην Πορτογαλία - Στα ύψη η τιμή του νερού
Λόγω της πρόσφατης ξηρασίας που έπληξε τη χώρα
Πορτογαλία: Αύξηση της τιμής του νερού και τέλος στο πότισμα των δημόσιων πάρκων σε κάποιους δήμους προκάλεσε η πρωτοφανής ξηρασία.
Αντιμέτωπη με πρωτοφανή ξηρασία, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας συνέστησε σε 43 δήμους να αυξήσουν προσωρινά την τιμή του νερού για τους μεγαλύτερους καταναλωτές και να αναστείλουν τον καθαρισμό των δρόμων και το πότισμα των δημόσιων πάρκων και των κήπων.
Η Πορτογαλία πλήττεται από σοβαρή ή ακραία ξηρασία μετά τα κύματα καύσωνα των τελευταίων μηνών, ανακοίνωσε το ινστιτούτο μετεωρολογίας της χώρας IPMA.
Αργά χθες Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας Ντουάρτε Κορντέιρο δήλωσε ότι από τα 61 φράγματα στην Πορτογαλία, τα 10 είναι σε κρίσιμη κατάσταση με τον αποθηκευμένο όγκο νερού να έχει πέσει κάτω από το 20% της χωρητικότητάς τους.
Αυτά τα σχεδόν άδεια φράγματα παρέχουν νερό σε 40 δήμους στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της χώρας και σε τρεις στο Αλγκάρβε στον νότο.
Αν και η χώρα στο σύνολό της διαθέτει επαρκή αποθέματα νερού για δύο χρόνια, το νερό που υπάρχει στα 10 φράγματα που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αρκεί μόλις για ένα χρόνο, εξήγησε ο Κορντέιρο.
Συνολικά στην Πορτογαλία υπάρχουν 278 δήμοι που είναι αρμόδιοι για την παροχή νερού στους δημότες τους.
Στους 43 δήμους που έχουν επηρεαστεί περισσότερο η κυβέρνηση συνέστησε, για την περίοδο που η ξηρασία είναι πιο σοβαρή, να αυξήσουν την τιμή του νερού για τις οικογένειες και τις εταιρείες που καταναλώνουν περισσότερα από 15 κυβικά μέτρα νερού μηνιαίως. Η μέση οικογένεια στην Πορτογαλία καταναλώνει 10 κυβικά μέτρα νερού τον μήνα.
Επίσης θα πρέπει «να αναστείλουν προσωρινά τη μη απαραίτητη χρήση νερού, κυρίως για τον καθαρισμό των δρόμων και το πότισμα του πρασίνου, όπως και στα σιντριβάνια και τις πισίνες», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Πρόσθεσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν άμεσα, αν και εκτίμησε ότι οι δημοτικές αρχές συμμορφώνονται με τις συστάσεις.
Τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ζήτησε να σταματήσει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από έξι φράγματα, ενώ από τον Αύγουστο οι αρχές έχουν πάψει να ποτίζουν τα γήπεδα του γκολφ, τα δημόσια πάρκα και τους κήπους στο Αλγκάρβε προκειμένου να αποφύγουν να επιβάλλουν δελτίο στην κατανάλωση νερού από τους πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.