Κοσμος

Εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των τουριστών στην Κούβα σε σχέση με το 2021 - Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης

Πώς επηρεάζει την κίνηση ο πόλεμος στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες σε παραλία της Κούβας υψώνουν τα χέρια προς τους γλάρους που πετούν από πάνω τους
Κούβα - Τουρίστες © EPA / Ernesto Mastrascusa

Κούβα: Ο τουρισμός ανακάμπτει - Τα στοιχεία για τις αφίξεις, οι εκτιμήσεις και οι ελπίδες της κυβέρνησης

Εξαπλασιάστηκε από την αρχή του έτους ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν την Κούβα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο τουρισμός εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερος από τα επίπεδα που είχε φτάσει πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Οι αρχές ελπίζουν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών όταν θα αποκατασταθούν οι πτήσεις που έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία. Η Εθνική Στατιστική υπηρεσία (ONEI) ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο το νησί υποδέχτηκε 834.891 ξένους τουρίστες, από 141.293 το 2021. Ο τουρισμός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην Κούβα, μετά τις ιατρικές υπηρεσίες. Ο τομέας κατέρρευσε το 2020 και το 2021, λόγω της Covid-19 αλλά και των περιορισμών στις αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ. Ο συνολικός αριθμός των ξένων επισκεπτών έπεσε από τα 4,2 εκατομμύρια το 2019 στο 1 εκατομμύριο το 2020. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι φέτος οι ξένοι τουρίστες θα φτάσουν τα 2,5 εκατομμύρια.

Η Κούβα αναμένει τους Ρώσους τουρίστες

Η Κούβα υπολογίζει στους Ρώσους τουρίστες και ο πρεσβευτής της χώρας στη Μόσχα, Χούλιο Γκαρμέντια, είπε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Izvestia ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να ξαναρχίσουν μέχρι τον χειμώνα οι απευθείας πτήσεις προς το νησί. «Ξέρουμε ότι οι Ρώσοι ανυπομονούν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κούβα και ο κουβανικός λαός τους περιμένει με τη φιλοξενία που τον διακρίνει», σημείωσε στο επίσημο μπλογκ Cubadebate.

Η Ρωσία ήταν τα προηγούμενα χρόνια η πρώτη πηγή τουριστών για την Κούβα, θέση που φέτος κατέλαβε ο Καναδάς, με 258.896 επισκέπτες κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ