Κοσμος

Καρχαρίας βγήκε σε ακτή στην Κορνουάλη λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση σε δύτη (βίντεο)

Οι βρετανικές αρχές εφιστούν την προσοχή σε λουομένους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μπλε καρχαρίας που βγήκε σε ακτή στην Κορνουάλη της Αγγλίας
Ο μπλε καρχαρίας που βγήκε σε ακτή στην Κορνουάλη της Αγγλίας © YouTube/Telegraph

Στην Κορνουάλη της Αγγλίας καρχαρίας μήκους 2 μέτρων βγήκε σε ακτή λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση σε δύτη.

Προειδοποίηση για καρχαρία στην Κορνουάλη της Αγγλίας. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο -μήκους 2 μέτρων- μπλε καρχαρίας κινείται πολύ κοντά στην ακτή.

Το μεγάλο ψάρι εμφανίστηκε την Τετάρτη (17/8) στον ποταμό Φαλ ανάμεσα στις πόλεις Truro και Falmouth.

Οι τοπικές αρχές καλούν τους λουομένους να είναι προσεκτικοί. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απαγόρευση κολύμβησης.

Six-foot blue shark spotted swimming unusually close to Cornwall beach

Η πρόσφατη ασυνήθιστη επίθεση καρχαρία στην Κορνουάλη

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου μια γυναίκα που έκανε κατάδυση δέχτηκε επίθεση από καρχαρία στα ανοιχτά της Κορνουάλης.

Σε ανακοίνωσή τους οι αρχές έκαναν λόγο για ένα εξαιρετικά «ασυνήθιστο» περιστατικό, καλώντας τον κόσμο να μην αποθαρρυνθεί να πάει στις παραλίες για μπάνιο.

Η γυναίκα τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της κωμόπολης Πενζάνς. Λιμενικοί την απομάκρυναν από τη θάλασσα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση καρχαρία σε άνθρωπο σε ακτές της Βρετανίας από το 1847. Οι μπλε καρχαρίες επισκέπτονται συχνά την Κορνουάλη, ωστόσο δεν πειράζουν τους ανθρώπους.

«Οι επιθέσεις μπλε καρχαρία σε ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες αλλά έχουν καταγραφεί. Συνολικά, σε παγκόσμια βάση, υπάρχουν τέσσερις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις θανατηφόρων επιθέσεων μπλε καρχαρία σε ανθρώπους με 25 επιβεβαιωμένες μη θανατηφόρες επιθέσεις.

» Τον Αύγουστο του 2012 μια παραλία στο Ceredigion της Ουαλίας έκλεισε για τους λουόμενους λόγω της παρουσίας ενός μπλε καρχαρία. Ο καρχαρίας εντοπίστηκε να κολυμπά ανάμεσα σε βάρκες και έφτασε πολύ κοντά στην ακτή, κολυμπώντας δίπλα στους τουρίστες και λίγα μόλις μέτρα από την επιφάνεια.

» Αργότερα τον ίδιο μήνα, μια άλλη παραλία στο Δυτικό Ντόρσετ έπρεπε να κλείσει για μιάμιση ώρα λόγω της παρουσίας ενός άλλου μπλε καρχαρία» είχε αναφέρει ο ιστότοπος British Sea Fishing.

Shark Attack Off The Coast Of Cornwall: Dr Scott Tells Us All | This Morning

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ