- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πλημμύρες στη Μεγάλη Βρετανία: Μετά τον καύσωνα, η κακοκαιρία σαρώνει τα νότια (βίντεο)
Δείτε βίντεο από τις πληγείσες περιοχές
Πλημμύρες στη Βρετανία: Τα έντονα φαινόμενα στα νότια της χώρας και οι προειδοποιήσεις για τη νέα κακοκαιρία.
Πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας επλήγησαν από πλημμύρες μετά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Κορνουάλης και του Ντέβον τη Δευτέρα. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για τα καιρικά φαινόμενα, έχοντας σημάνει πορτοκαλί συναγερμό.
Οι πλημμύρες ήρθαν μετά από το δεύτερο κύμα καύσωνα που έπληξε την Αγγλία και την Ουαλία. Τα έντονα φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, σήμερα αναμένεται χαλάζι, έντονη κεραυνική δραστηριότητα και ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες πλημμύρες στα νότια τμήματα της Αγγλίας.
Ο Γκρεγκ Ντιούχερστ, μετεωρολόγος του Met Office, προειδοποίησε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δυσκολίες για όσους ελπίζουν να ταξιδέψουν και προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμένουν ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στην περιοχή τους. «Θα δούμε να αναπτύσσονται πολύ έντονες βροχές τις επόμενες ημέρες, χαλάζι, συχνοί κεραυνοί, μερικές πλημμύρες είναι πιθανές όπως έχουμε δει κατά τόπους σήμερα, επομένως η συμβουλή μας είναι να μείνετε συντονισμένοι στις τελευταίες προβλέψεις και στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αξίζει να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρξουν διακοπές ή καθυστερήσεις στα ταξίδια».
Πλημμύρες στη Βρετανία: «Δεν είμαστε προορατικοί»
Η φιλανθρωπική οργάνωση National Flood Forum προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι «αντιδραστικό και όχι προληπτικό» σχετικά με τον κίνδυνο πλημμύρας, παρόλο που οι πλημμύρες έχουν γίνει κάτι σαν συνήθεια για τη χώρα. Μιλώντας στον Nick Ferrari στο LBC, η Heather Shepherd, ειδικός της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ανάκαμψη από τις πλημμύρες, είπε: «Οι πλημμύρες έχουν σίγουρα αυξηθεί. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαστε αρκετά αντιδραστικοί και όχι προορατικοί. Από τη στιγμή που δεν είναι στους τίτλους, πλημμύρες, τείνουμε να είμαστε λίγο πολύ χαλαροί».
Προειδοποίησε επίσης ότι «το να χτίζεις σαν τρελός παντού» αυξάνει τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς «πολλές από τις πλημμύρες είναι σε μέρη όπου το νερό είχε χώρο και δεν έχει πλέον. Κατακλύζει τις υποδομές αποχέτευσης. Και βλέπουμε όλο και περισσότερες αστικές πλημμύρες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.