Κοσμος

Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που είχε διασωθεί από τον Σηκουάνα (βίντεο)

Ήταν εξαιρετικά επιδεινωμένη η υγεία της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φάλαινα μπελούγκα που είχε εντοπιστεί στον Σηκουάνα
Η φάλαινα μπελούγκα που είχε εντοπιστεί στον Σηκουάνα © EPA/ BENOIT TESSIER

Διάσωση μπελούγκα φάλαινα από τον Σηκουάνα: Πέθανε εν τέλει το κήτος - Ήταν επιδεινωμένη η υγεία της.

Πέθανε η φάλαινα μπελούγκα που διασώθηκε από τον Σηκουάνα τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022. Η επιχείρηση για τη μετακίνηση του ζώου, το οποίο είχε παγιδευτεί από την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Από τότε που η φάλαινα περιπλανήθηκε στην περιοχή της Νορμανδίας, είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για την απελευθέρωσή της, εν μέσω φόβων για την ταχεία επιδείνωση της υγείας της.

«Παρά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση διάσωσης της μπελούγκα, είμαστε λυπημένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του κητώδους», ανέφερε στο Twitter ο νομάρχης του διαμερίσματος Calvados. Υπήρχαν ανησυχίες ότι η μετακίνηση της φάλαινας θα μπορούσε να της προκαλέσει βλάβη.

Η ειδικός σε θέματα προστασίας της φύσης Isabelle Brasseur δήλωσε ότι «θα μπορούσε να πεθάνει τώρα, κατά τη διάρκεια της ανύψωσης», αλλά είπε ότι είναι ακόμα πιο «σημαντικό να προσπαθήσουμε».

Endangered Beluga whale dies after lengthy rescue attempt from the river Seine

Η φάλαινα Μπελούγκα στον Σηκουάνα δεν δεχόταν τροφή

Οι κτηνιατρικές εξετάσεις μετά τη μετακίνησή της αποκάλυψαν ότι η επικίνδυνα αδύνατη φάλαινα μπελούγκα δεν είχε καμία πεπτική δραστηριότητα για άγνωστους λόγους. 

Μια ομάδα κτηνιάτρων ήλπιζε να διεγείρει εκ νέου το πεπτικό σύστημα της φάλαινας. Οι οικολόγοι είχαν προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να την ταΐσουν με ψάρια από τότε που βρέθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα.

Υπήρχαν ελπίδες ότι το ζώο θα επιβίωνε αφού ανταποκρίθηκε σε ένα κοκτέιλ αντιβιοτικών και βιταμινών που χορηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες και τρίφτηκε στο τοίχωμα της κλειδαριάς για να αφαιρέσει τα μπαλώματα που είχαν εμφανιστεί στην πλάτη του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ