Κοσμος

Φονική έκρηξη στο Λονδίνο: Κατέρρευσε σπίτι - Σκοτώθηκε 5χρονη (βίντεο)

Εικόνες καταστροφής - Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισοπεδώθηκε σπίτι στο Λονδίνο μετά την έκρηξη
Ισοπεδώθηκε σπίτι στο Λονδίνο μετά την έκρηξη © YouTube | Twitter

Έκρηξη στο Λονδίνο είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει σπίτι και να χάσει τη ζωή του ένα 5χρονο κορίτσι

Τραγωδία στο Λονδίνο όπου ισχυρή έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει σπίτι και να σκοτωθεί ένα 5χρονο κορίτσι. Διασώστες την εντόπισαν νεκρή στα χαλάσματα. Στους τέσσερις οι τραυματίες. Όπως φαίνεται και στα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το σπίτι στο Λονδίνο ισοπεδώθηκε μετά την ισχυρή έκρηξη.

Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικές κατοικίες. Τα παράθυρα στα σπίτια έγιναν κομμάτια, ενώ το ίδιο συνέβη και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα social media παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο. Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στο Croydon αδυνατούσαν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανούς από τα ερείπια δύο ενήλικες και ένα 11χρονο αγόρι. Η ισχυρή έκρηξη στο Λονδίνο σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα (8/8) το πρωί.

Αυτόπτες μάρτυρες για την έκρηξη στο Λονδίνο: «Όλα συνέβησαν σε δευτερόλεπτα»

Αυτόπτης μάρτυρας που μένει απέναντι από το σπίτι που ισοπεδώθηκε, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sun»: «Άκουσα μια τεράστια έκρηξη και όταν άνοιξα τις κουρτίνες μου όλος ο δρόμος ήταν γεμάτος καπνό. Άκουσα μια γυναίκα να ουρλιάζει για βοήθεια. Ήταν ακόμα μέσα στο σπίτι. Όλοι έτρεξαν έξω να τη βοηθήσουν».

Και πρόσθεσε: «Ολόκληρο το σπίτι ήταν εντελώς ισοπεδωμένο. Δεν έχει μείνει τίποτα από αυτό. Υπάρχει πλέον μόνο ένας σωρός από μπάζα». Όπως είπε, οι διασώστες «κατάφεραν να βγάλουν μερικά από τα παιδιά, αλλά ένα παιδί πιστεύουμε ότι είναι ακόμα παγιδευμένο από κάτω. Δεν ξέρω τι του συνέβη. Η μαμά του είναι ακόμα εκεί».

House collapses amid fire and explosion in Croydon
Croydon house destroyed after fire and explosion

Η κατάσταση των τραυματιών μετά την έκρηξη στο Λονδίνο

Όπως μετέδωσε το Reuters, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη, με τρεις από τους τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. «Ένας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επιτόπου και άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο» δήλωσε.

Άγνωστο παραμένει τι προκάλεσε την έκρηξη στο Λονδίνο που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το σπίτι και να βρει τραγικό θάνατο το 5χρονο κορίτσι. Κάτοικοι δήλωσαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες φυσικού αερίου στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ