Κοσμος

Ο πρωταθλητής του Jiu Jitsu, Λεάντρο Λο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κλαμπ στο Σάο Πάολο

Από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leandro-lo

Ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές Jiu Jitsu όλων των εποχών στη Βραζιλία, ο Λεάντρο Λο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Σάο Πάολο.

Ο Λo, 33 ετών, βρισκόταν σε ένα κλαμπ όταν φέρεται να πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τώρα διαφεύγει, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Λο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός λίγες ώρες αργότερα.

Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους αθλητές του Jiu Jitsu όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει οκτώ φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας που είδαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Lo - το πλήρες όνομα του οποίου είναι Λεάντρο Λο ντο Νασιμέντο - προσεγγίστηκε από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας ενώ βρισκόταν με φίλους στο Clube Sirio - ένα αθλητικό και κοινωνικό κλαμπ στα νότια της πόλης.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο αστυνομικός άρχισε να κάνει απειλητικές χειρονομίες με ένα γυάλινο μπουκάλι στο τραπέζι. Στη συνέχεια ο Λo τον ακινητοποίησε και του είπε να φύγει.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός φέρεται να έβγαλε όπλο και να πυροβόλησε τον Λo στο μέτωπο, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Λo μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του. Η οικογένειά του δήλωσε ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας και η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο, δήλωσε η αστυνομία.

Ο Λο κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οκτώ φορές σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες βάρους, ρεκόρ όλων των εποχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ