Κοσμος

Κόλαση φωτιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ταϊλάνδη - Θαμώνες κάηκαν ζωντανοί (βίντεο)

Στους 13 οι νεκροί - Ξεπερνούν τους 40 οι τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νυχτερινό κέντρο στην Ταϊλάνδη που τυλίχθηκε στις φλόγες
Το νυχτερινό κέντρο στην Ταϊλάνδη που τυλίχθηκε στις φλόγες @ Sawang Rojanathammasathan Rescue/Twitter

Φονική πυρκαγιά στην Ταϊλάνδη με 13 νεκρούς και 41 τραυματίες. Σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Πατάγια ξέσπασε η φωτιά.

Στην Ταϊλάνδη η φωτιά που εκδηλώθηκε σε νυχτερινό κέντρο κοντά στην τουριστική πόλη Πατάγια, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ενώ άλλοι 41 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πρώτων βοηθειών στην περιοχή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περί τη 01:00 (τοπική ώρα χθες Πέμπτη, στις 21:00 ώρα Ελλάδας) στο νυχτερινό κέντρο «Mountain B», στην περιοχή Σαταχίπ, όπως δήλωσε μέλος της υπηρεσίας αυτής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στις 04:00 (τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ίδια πηγή, ωστόσο πρόλαβε να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο.

Στις φλόγες νυχτερινό κέντρο στην Ταϊλάνδη - Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά

Σε βίντεο που τράβηξαν σωστικά συνεργεία στην Ταϊλάνδη εικονίζεται το νυχτερινό κέντρο στις φλόγες και πολλοί άνθρωποι που βγαίνουν και τρέχουν για να σωθούν εν μέσω πυκνού μαύρου καπνού. Τα ρούχα ορισμένων θαμώνων έχουν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι όλα τα θύματα είναι Ταϊλανδοί υπήκοοι και πως ανάμεσα στους νεκρούς δεν βρίσκονται ξένοι τουρίστες.

Ακόμα και βασικοί κανόνες πυρασφάλειας συχνά αγνοούνται στην Ταϊλάνδη, δημοφιλή προορισμό δυτικών και ασιατών τουριστών.

Πυροσβέστες στην Ταϊλάνδη στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου που κάηκε
Πυροσβέστες στην Ταϊλάνδη στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου που κάηκε
Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην Ταϊλάνδη
Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στην Ταϊλάνδη @Sawang Rojanathammasathan Rescue/Twitter

Η τραγωδία σε ντισκοτέκ της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη

Στο ρεβεγιόν της 1ης Ιανουαρίου του 2009, πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της Μπανγκόκ, τη «Santika», είχε στοιχίσει τη ζωή σε 67 ανθρώπους και πολλοί ξένοι τουρίστες είχαν τραυματιστεί.

Εκείνη η πυρκαγιά είχε προκληθεί από πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν τη στιγμή που εμφανίστηκε το ροκ συγκρότημα «Burn». Ο ιδιοκτήτης είχε καταδικαστεί να εκτίσει τρία χρόνια φυλάκιση για αμέλεια.

Το 2012 τέσσερις άνθρωποι στην Ταϊλάνδη έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της πόλης Πουκέτ (νότια), η οποία ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ