Κοσμος

Οι ΗΠΑ κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευλογιά των πιθήκων - Γυναίκα που ελέγχεται για συμπτώματα στο κορμί της
Ευλογιά των πιθήκων - Γυναίκα που ελέγχεται για συμπτώματα στο κορμί της © EPA / IDREES MOHAMMED

ΗΠΑ: Η απόφαση για την ευλογιά των πιθήκων και οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για τη δημόσια υγεία.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων, κίνηση που θα βοηθήσει στη συλλογή δεδομένων και θα αναπτύξει επιπλέον προσωπικό για την καταπολέμηση της νόσου.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο για την αντιμετώπιση αυτού του ιού και παροτρύνουμε κάθε Αμερικανό να λάβει σοβαρά υπόψη την ευλογιά των πιθήκων αλλά και να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον ιό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Xavier Becerra.

US Declares Monkeypox a Health Emergency

Έλληνας συντονιστής στην ομάδα του Λευκού Οίκου για την ευλογιά των πιθήκων

O Δημήτρης Δασκαλάκης (Demetre Daskalakis), διευθυντής του τμήματος πρόληψης HIV στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), διορίστηκε από τον Τζο Μπάιντεν ως αναπληρωτής συντονιστής του ειδικού task force του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων.

Κύριος συντονιστής του Λευκού Οίκου για να ηγηθεί της απόκρισης στην ευλογιά των πιθήκων θα είναι ο Ρόμπερτ Φέντον, περιφερειακός διαχειριστής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στη μαζική εμβολιαστική προσπάθεια για τη COVID-19 τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι Δημήτρης Δασκαλάκης και Ρόμπερτ Φέντον θα συντονίσουν τη «στρατηγική και τις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του τρέχοντος ξεσπάσματος της ευλογιάς των πιθήκων, περιλαμβανομένης της αύξησης με δίκαιο τρόπο της διαθεσιμότητας των τεστ, των εμβολιασμών και των θεραπειών», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες εμβολιασμού ώστε να επιβραδύνουν την εξάπλωση ενός ξεσπάσματος ευλογιάς των πιθήκων που έχει μολύνει περισσότερους από 5.800 Αμερικανούς. Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώθηκε στη Μασαχουσέτη στις 20 Μαΐου, με το πρώτο κρούσμα στην Καλιφόρνια, σε άτομο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, να επιβεβαιώνεται πέντε ημέρες αργότερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ