Κοσμος

Φονικές πλημμύρες στο Κεντάκι - Στους 37 οι νεκροί (βίντεο)

Εικόνες καταστροφής - Ολόκληρες συνοικίες κάτω από το νερό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαρωτικές πλημμύρες στο Κεντάκι των ΗΠΑ με δεκάδες νεκρούς
Σαρωτικές πλημμύρες στο Κεντάκι των ΗΠΑ με δεκάδες νεκρούς © EPA/SGT JESSICA ELBOUAB/KENTUCKY NATIONAL GUARD

Πλημμύρες στο Κεντάκι στοίχισαν τη ζωή σε 37 ανθρώπους. Αυξάνονται οι νεκροί. Το νερό της βροχής κάλυψε σπίτια.

Το Κεντάκι των ΗΠΑ σαρώνεται από πλημμύρες, με τους νεκρούς να φθάνουν τους 37, την ώρα που η κακοκαιρία συνεχίζεται και νέες καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες.

«Κλείνουμε την ημέρα με περισσότερα σπαρακτικά νέα από το ανατολικό Κεντάκι. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 37 και εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν αγνοούμενοι» ανέφερε μέσω Twitter ο Άντι Μπεσίαρ, κυβερνήτης του Κεντάκι.

«Ας προσευχηθούμε για αυτές τις οικογένειες», πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πολιτικός, ξεκαθαρίζοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών δεν αποκλείται να αυξηθεί, καθώς οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες και εγκλωβισμένους στο Κεντάκι, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά περιοχές που σαρώθηκαν από τις πλημμύρες.

Death toll rises in Kentucky flooding disaster

Οι διασώστες στο Κεντάκι αναζητούν επιζώντες, ενώ οι καταιγίδες συνεχίζονται

Οι νέες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά οι έρευνες τη Δευτέρα (1/08). Οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

«Λες και η κατάσταση δεν ήταν ήδη αρκετά δύσκολη για τους κατοίκους αυτής της περιοχής, βρέχει αυτήν τη στιγμή» δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης του Κεντάκι.

Η αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε ότι υπήρχε κίνδυνος πλημμυρών στο μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού Κεντάκι ως σήμερα το πρωί. «Είναι πιθανές ισχυρές βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν αστραπιαίες πλημμύρες» είχε αναφέρει η NWS μέσω Twitter.

Τεράστιες ζημιές στο Κεντάκι από τις πλημμύρες

Οι πλημμύρες αυτές, που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και συγκαταλέγονται στις χειρότερες που έχουν πλήξει ποτέ το Κεντάκι, μεταμόρφωσαν δρόμους σε ποτάμια, κατάπιαν γέφυρες και σπίτια σε περιοχές που βίωναν ήδη οικονομικό μαρασμό.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κεραίες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας περιέπλεξαν τις επιχειρήσεις διάσωσης και καμία εκτίμηση για τον συνολικό αριθμό των θανάτων και των αγνοούμενων δεν μπορεί να γίνει.

Την Κυριακή (31/7) ο κυβερνήτης Μπεσίαρ προειδοποίησε πως «θα βρίσκουμε πτώματα για εβδομάδες, πολλά από τα οποία θα έχουν παρασυρθεί για εκατοντάδες μέτρα».

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση «φυσικής καταστροφής», αποδεσμεύοντας ομοσπονδιακά κεφάλαια για να υποστηριχτούν οι πληγείσες περιοχές στο Κεντάκι.

Kentucky: rescue teams deployed after deadly flash floods

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ