Κοσμος

Νέα κόντρα του Μπολσονάρου με τον Ντι Κάπριο: «Άσε το γιοτ σου και μετά κάνε κήρυγμα»

Με αφορμή την αποψίλωση του Αμαζονίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zάιχ Μπολσονάρου κατά Ντι Κάπριο
Ζαίχ Μπολσονάρου © Franck Robichon/Pool via EPA

Σκληρή κριτική από τον Ζαΐχ Μπολσονάρου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο Βραζιλιάνος πολιτικός, ο οποίος πρόσφατα επιβεβαίωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της χώρας τον προσεχή Οκτώβριο, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Ντι Κάπριο, λέγοντας στον ηθοποιό που πολλάκις έχει εκφράσει τις απόψεις του για την κλιματική κρίση και είναι πρέσβης του ΟΗΕ για την αλλαγή του κλίματος και μέλος του Δ.Σ. της WWF. «Άσε το γιότ σου προτού κάνεις κηρύγματα στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπολσονάρου.
 
Ο Ντι Κάπριο πριν από μερικές έθεσε το εξής ερώτημα στα 19,6 εκατομμύρια ακόλουθους του στην πλατφόρμα των social media, Twitter: «Πόσο εκτενής είναι η αποψίλωση του Αμαζονίου, ένας από τα σημαντικότερα μέρη πάνω στον πλανήτη για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή;». Το tweet αναρτήθηκε και στα πορτογαλικά και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε μεγάλο θέμα από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος προχώρησε κι εκείνος σε ένα άκρως ειρωνικό tweet, τονίζοντάς του πως δεν μπορεί να μιλάει για τη διάσωση του περιβάλλοντος, όταν μετακινείται με γιοτ.

«Πάλι εσύ, Λέο; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερό μου "εκλογικό καλώδιο", όπως λέμε στη Βραζίλία. Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας, οπότε, θα σας τη χαρίσω», γράφει ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι γνωστός υπέρμαχος για την προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, καθώς δωρίζει συνεχώς εκατομμύρια δολάρια για την διατήρησή του από το 2019. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο άνδρες κοντράρονται. Ο ακροδεξιός πρόεδρος έχει επανειλημμένα εξαπολύσει λεκτικές επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον των ΜΚΟ, υποστηρίζοντας ότι βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου προκειμένου να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησής του. «Αυτός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένας κουλ τύπος, σωστά; Δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο» έλεγε το 2019 ο Μπολσονάρου χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ