Κοσμος

Ποια είναι η «νταντά του Στάλιν» που διορίστηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Επί δεκαετίες μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανίδα στον ΠΟΥ
Susan Michie © UCL website

ΠΟΥ: Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής μια βρετανίδα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Ένα επί δεκαετίες μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας διορίστηκε πρόεδρος μιας από τις συμβουλευτικές ομάδες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η καθηγήτρια Susan Michie, διευθύντρια του Κέντρου για την Αλλαγή της Συμπεριφοράς στο University College του Λονδίνου, θα προεδρεύει της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας του ΠΟΥ για τις Συμπεριφορικές Επιστήμες.

Η ακαδημαϊκός του UCL, η οποία είναι συχνή συνεργάτης του BBC και του ITV και είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας για περισσότερα από 40 χρόνια, έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι όταν τάχθηκε υπέρ των αυστηρών περιορισμών κατά της covid-19 λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι μάσκες και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα πρέπει «να συνεχιστούν για πάντα». Σύμφωνα δε με την Telegraph αρκετοί συνάδελφοι της την λένε περιπαικτικά «νταντά του Στάλιν». 

Η συμβουλευτική ομάδα του ΠΟΥ για τις συμπεριφορικές γνώσεις και τις επιστήμες  αποτελείται από «καταξιωμένους εμπειρογνώμονες που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, της ανθρωπολογίας και της ψυχολογίας», σύμφωνα με τον ιστότοπο του οργανισμού.

«Η ομάδα παρέχει συμβουλές εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη ώστε ο ΠΟΥ να καθορίσει έναν μηχανισμό για τη συστηματική συμπερίληψη των συμπεριφορικών στοιχείων στο έργο του και στις εθνικές πολιτικές υγείας και στον προγραμματισμό προγραμμάτων», αναφέρεται επίσης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ