Κοσμος

Φωτιά στη Βρετανία: Πώς ένας αγρότης έσωσε με τρακτέρ το χωριό του (βίντεο)

Οι απίστευτες εικόνες από τις ηρωικές πράξεις του γεωργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρότης στη Βρετανία δημιουργεί αντιπυρική ζώνη σε χωράφι και σταματά τη φωτιά
Αγρότης στη Βρετανία δημιουργεί αντιπυρική ζώνη σε χωράφι και σταματά τη φωτιά © BBC

Αγρότης στη Βρετανία σταματά τη φωτιά με το τρακτέρ του. Εμπόδισε τις φλόγες να κάψουν σπίτι. Το βίντεο με την αυτοθυσία του γεωργού.

Με το τρακτέρ του κατάφερε να σώσει το χωριό του από τη φωτιά ένας αγρότης στη Βρετανία. Το βίντεο που δημοσιεύει το BBC είναι από το Κεντ. Με αποφασιστικότητα, αυτοθυσία και ψυχραιμία ο αγρότης χρησιμοποιεί το τρακτέρ του για να ανοίξει «αντιπυρική ζώνη» σε χωράφι, προκειμένου να σταματήσει τις φλόγες.

Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε το Σάββατο (23/7). Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο γεωργός καθαρίζει μέσα σε ελάχιστο χρόνο ένα οριζόντιο τμήμα στο χωράφι, με σκοπό να επιβραδύνει το καταστροφικό έργο της φωτιάς.

Η πυρκαγιά κατευθυνόταν σε ένα από τα σπίτια του οικισμού. Ο αγρότης κατάφερε να σταματήσει προσωρινά την πορεία της πυρκαγιάς, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στους πυροσβέστες να επέμβουν και να θέσουν τελικά υπό έλεγχο τη φωτιά.

Χρήστες στα social media έγραψαν ότι το συγκεκριμένο βίντεο θύμισε τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στην Ισπανία, όταν οδηγός εκσκαφέα βγήκε κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ